Einde in ruzie tussen Glory en Jamal Ben Saddik nog lang niet in zicht, ook trainer van vechter snapt niks van Glory

mrt 06 , 15:45 NEWS
schermafbeelding 2024 03 06 om 154442
Dat Jamal Ben Saddik dit weekend niet mee doet aan Glory Grand Prix is voor velen nog steeds onbegrijpelijk. Vanuit Glory werd eerder al een reden gegeven voor de afwezigheid, maar in een post op sociale media ontkende Ben Saddik dat dit verhaal klopte. Vandaag reageert de baas van Glory, Pierre Andurand, hierop.
Pierre Andurand heeft dan geen idee waar Ben Saddik het over heeft. Bij De Telegraaf reageert Andurand: "De feiten zijn dat wij hem de kans hebben gegeven. Wij wilden hem in de Grand Prix om het toernooi nog sterker te maken."
Glory fans riepen op sociale media om deelname van Ben Saddik en dus ging Glory overstag en nodigden zij hem uit om deel te nemen. Volgens Andurand weigerde Ben Saddik het aanbod met als reden 'een gebrek aan ervaring’. De Belgische vechter reageerde op sociale media dat dit maar een halve waarheid was en 'niet het hele verhaal werd verteld’.
Andurand begrijpt dan ook niet waar de miscommunicatie aan ligt. "Na het wegvallen van Antonio Plazibat en diens vervanger Nordine Mahieddine benaderden wij Jamal voor het achtmanstoernooi en hij heeft daar 'ja' op gezegd en hij was 'ready', maar vervolgens zei hij toch 'nee'."
"De reden die hij ons gaf, was dat hij van trainer was gewisseld." Ben Saddik ging van Mike Passenier naar Said El Badaoui. "En hij wilde de tijd krijgen om de nieuwe methodes en technieken onder de knie te krijgen. Financieel was het een heel goed voorstel. Hij staat onder contract en er valt 500.000 dollar te winnen."
Trainer Jamal Ben Saddik heeft een ander verhaal
Said El Badaoui, de trainer van Jamal Ben Saddik, neemt in een interview met Videoland geen blad voor de mond. Volgens de trainer liggen de feiten namelijk iets anders in elkaar. “Er is nooit gevraagd aan hem of hij mee wilt doen aan het toernooi. Daarna, toen fans gingen roepen, is er - ik hoef geen namen te noemen - gezegd dat vanwege veiligheidsoverwegingen hij niet kan deelnemen,” legt El Badaoui uit. “Hij heeft een advocaat en die heeft toen gezegd dat vanuit de gemeente en politie uit Belgie ‘hij geen ene gevaar vormt, want niks is gericht naar hem toe’.”
Vervolgens valt Plazibat uit en moet Glory opnieuw opzoek naar een vechter voor de Grand Prix. Door de vele reacties op sociale media kon Glory er niet meer omheen. “Dan zit je drieeneenhalve week voor het toernooi en wordt er opeens bij hem aan de deur geklopt en dan gaan er onderhandelingen plaatsvinden.”
Uit het verhaal van trainer El Badaoui is duidelijk op te maken dat met alle gebeurtenissen, de onderhandelingen stroef verliepen. “Er is geen nee gezegd. Er zijn bepaalde voorwaardes en ik bedoel als jij drieeneenhalve week voor een toernooi benadert wordt, dan zijn er paar eisen die hij ingewilligd wilt hebben. Wat ook logisch is.” 

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 10 28 om 120324

Boef komt niet van villa in Almere af dus haalt hij gigantisch bedrag van de vraagprijs af

NEWS jun 19, 10:55
schermafbeelding 2024 06 19 om 130706

Marokkaanse en Spaanse voetbalfans keren zich tegen Lamine Yamal wegens "provocerende" voetbalschoenen

NEWS jun 19, 12:30
schermafbeelding 2023 07 26 om 162403 64c12c935611b 665ef73d3491e

Bondscoach Didier Deschamps bevestigt operatie van Kylian Mbappé

NEWS jun 19, 10:40
schermafbeelding 2024 06 19 om 140438

Ajax wilde Elia naar Amsterdam halen, maar hij was ervan overtuigd dat hij dat niet zou overleven

NEWS jun 19, 12:55
mbappe nose

Mbappé verschijnt eerder dan verwacht terug op het trainingsveld, laat masker achterwege en laat zien hoe zijn neus eruitziet

NEWS jun 19, 19:45