Glory stelt Levi Rigters teleur en geeft hem nog een obstakel voor langverwacht titelgevecht tegen Rico Verhoeven

jun 17 , 16:36 NEWS
schermafbeelding 2024 06 17 om 170813
Levi Rigters heeft niet het gevecht gekregen die hij graag wilde krijgen van Glory. De 28-jarige kickbokser wilde heel graag het opnemen tegen wereldkampioen Rico Verhoeven, maar krijgt eerst nog een ander gevecht voor de kiezen. Op 21 september neemt Rigters het in Kroatië op tegen Antiono Plazibat.
Rigters was vorige maand teleurgesteld nadat hij Nico ‘Big Sexy’ Horta met moeite had verslagen tijdens Glory 92 in Ahoy. Rigters zag het gevecht tegen Horta als opstapje richting een wereldtitelgevecht tegen Rico Verhoeven, maar omdat het zo moeizaam ging, verwachtte hij al dat Glory hem eerst nog een andere partij zou geven. “Op deze manier verdien je geen gevecht tegen Rico,” vertelde hij aan het AD.
De kickbokser heeft al vaker laten weten dat de titel zwaargewicht afpakken van Rico Verhoeven al jarenlang zijn droom is. Ik voel dat het gaat gebeuren", vertelt Rigters in Fernando zijn podcast. Alleen moet hij dit gevecht dus nog even voor zich uitschuiven.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Plazibat speelt in Zagreb een thuiswedstrijd tegen Rigters. De Kroaat heeft in het verleden ook meerdere keren gevraagd om een gevecht tegen Verhoeven, maar ook deze bleven uit. Dat had te maken met de blessure van Plazibat. In juni brak hij namelijk zijn arm in het gevecht tegen Tariq Osaro en was nog niet voldoende hersteld toen eerder dit jaar het achtmanstoernooi door Verhoeven werd gewonnen.
“Dit wordt een gevecht tussen twee van de beste zwaargewichten en ik kijk ernaar uit om in Kroatië te vechten. Helaas voor de fans daar zal ik de persoon zijn die er met de winst aan de haal zal gaan, maar het belooft hoe dan ook een onvergetelijke avond te worden,” stelt Rigters.

HET LAATSTE NIEUWS