Hooligans van PSG willen om bizarre reden stokje steken voor de komst van Lucas Hernández

jun 26 2023, 16:37 NEWS
schermafbeelding 2023 06 26 om 172738
Paris Saint-Germain heeft misschien wel afscheid moeten nemen van Messi, maar zijn volop aan de gang met nieuwe transfers die het team komen versterken. De nieuwe aanwinst zou Lucas Hernández worden die nu nog actief is bij FC Bayern München. Terwijl de deal bijna rond is, zijn de hooligans van PSG totaal niet gediend van het nieuws en zien hem liever weer verdwijnen. Dit allemaal is ontstaan door Hernández zijn geboorteplaats; Marseille.
De vader van Lucas, Jean-François Hernandez, speelde voor Olympique Marseille in 1996 toen zijn zoon werd geboren. Uiteindelijk verliet de familie Frankrijk en besloot te gaan wonen in Spanje waar hij de jeugdopleiding van Atlético doorliep. Toch zijn de supporters van PSG er totaal niet blij mee, zoals Romain Mabille, die zich bekend maakt als de leider van de groepen. Op Instagram post Mabille een 'statement' dat de linksbenige verdediger niet welkom is en dat aanhang 'hem dat zou laten weten'. Dit alles komt omdat de topspeler in Marseille geboren is, waar aartsrivaal Olympique Marseille zich bevindt.
De situatie van 2020, toen Bayern München de winst van de Champions League tegen PSG vierden, werd er ook bijgehaald om de verdediger weg te jagen. De Parijzenaars zouden na alle feestvieringen namelijk flink voor schut zijn gezet door Hernández en zijn teamgenoten. Er zou daarbij door hem gezegd zijn dat Marseille nog altijd de enige Franse club is met de Champions League titel, al heeft Hernández later geclaimd dat hij dit niet zo bedoelde.
De winnaars van de Franse Ligue 1 hebben al een persoonlijk akkoord bereikt met Hernández. Dat meldde transferexpert Fabrizio Romano. Ze moeten alleen nog rondkomen met Bayern, waar Hernández tot medio 2024 getekend staat. Der Rekordmeister verlangt volgens L'Équipe naar een bedrag van 35 tot 40 miljoen euro, terwijl er door een Sky-journalist werd gespeculeerd over zo'n 60 miljoen.