Joost Klein is terug met voetbalnummer en alternatieve inzending voor het songfestival

jun 27 , 10:42 NEWS
schermafbeelding 2024 05 10 om 192757 663e592b7dea8 665476df6e3f2
Joost Klein is terug met nieuwe muziek heeft vannacht twee nieuwe nummers uitgebracht: 'The Bird Song' en 'Fußball (World Cup 1998).' Net als bij zijn vorige track is ook bij deze release de link naar het Eurovisiesongfestival snel te herkennen.
Het is alweer ruim anderhalve maand geleden toen Joost Klein zijn Eurovisie-droom in duigen zag vallen doordat hij gediskwalificeerd werd vanwege een dreigende beweging die hij naar een cameravrouw zou hebben gemaakt. Momenteel wacht de artiest nog op de eerste zitting in de zaak. Deze zou in juni plaatsvinden maar werd uitgesteld omdat het team van Klein eiste dat er nieuwe getuigen zouden worden verhoord.
Maar stilzitten doet de Fries niet. Begin juni dropte Joost Klein zijn eerste wapenfeit ‘Luchtballon’ na het drama in Zweden en die staat inmiddels op meer dan tien miljoen streams. In dit nummer werd via de teksten en de album cover verwezen naar het Songfestival en dat is ook bij zijn nieuwe nummers het geval.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

The Bird Song is niet alleen een verwijzing naar het Songfestival, maar het is zelfs ingestuurd als nummer voor het evenement in Zweden. “Funfact: We also send this song for Eurovision,” schrijft Joost Klein op zijn Instagram-verhaal. Het had dus zo gekund dat deze track de Nederlandse inzending zou zijn in plaats van Europapa. Producer Tantu Beats, die tevens ook verantwoordelijk was voor de productie van Europapa, doet ook een boekje open over de potentiële songfestival inzending. “We made the song the same week as Europapa and it’s been stuck in my head ever since,” meldt hij op Instagram. De producer voegt eraan toe het goed voelt om dit nummer te delen met de fans na alles dat er gebeurd is.
De cover van de tracks past ook helemaal in het Songfestival-thema die rondom Joost Klein blijft hangen. Op de album cover is het masker te zien die Appie Musa droeg tijdens het optreden van Joost Klein in Zweden. Het lijkt alsof het masker op de cover een soort prototype van steen is.
Appie Musa staat overigens als feature op het tweede nummer dat Joost vannacht heeft losgelaten. Op het voetbalnummer werkt Joost Klein naast Appie Musa ook met ene MC Aguia Pantera. Echter is van hem vrij weinig bekend. Niet alleen Tantu Beats, maar ook Gladde Paling en Vieze Asbak zijn verantwoordelijk voor de productie van Fußball (World Cup 1998).
Beluister de nummers hieronder.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 115108

'Quincy Promes laat met cryptische boodschap weer van zich horen en lijkt te hinten op terugkeer naar Spartak Moskou'

NEWS jul 16, 11:50
schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
mocro maffia taxi videoland

Veelbelovende trailer Mocro Maffia laat zien hoe Taxi gekidnapt in de Sahara van Marokko belandt

NEWS jul 16, 12:00
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
schermafbeelding 2024 07 16 om 125035

Argentinië onder vuur voor het zingen van racistische liederen na winst Copa America

NEWS jul 16, 13:00