Journalist Sander Schimmelpenninck vergelijkt Kosso met Xenos Andrew Tate: ‘Vrouwonvriendelijke sukkel die poeiertjes verkoopt’

jan 09 , 17:46 NEWS
schermafbeelding 2024 01 09 om 182620
Sinds een week of twee hebben we in Nederland ook officieel toegang tot Threads als alternatief voor X. Door het gebrek aan moderatie op X en door de link met Instagram zijn veel mensen nu op Threads te vinden en dat botst ook daar nog wel eens.
Kosso is een van de mensen die al vrij snel in opspraak raakte op het platform door een aantal uitspraken over de rolverdeling tussen mannen en vrouwen. Zo geeft hij zijn definitie van een echte vrouw: "Een echte vrouw support haar man, is bezig met de opvoeding van haar kinderen, helpt haar (schoon) ouders of is bezig met haar eigen carriere en toekomst.." en "Wat is er mis met zo hard werken als man zijnde dat je vrouw niet hoeft te werken? Waardoor je kids niet worden opgevoed door het systeem maar door hun eigen moeder. Dat is toch pure winst."
Kosso kreeg aardig wat backlash over mensen die anders denken over de rolverdeling en een van de critici was journalist Sander Schimmelpenninck. Er volgde een discussie over vermogen, invloed en succes waarin Kosso zei dat hij meer vermogen heeft dan Schimmelpenninck en dat de journalist een teleurstelling voor zijn familie is. Schimmelpenninck daarentegen noemt Kosso een gevaar die de vrijheid van vrouwen beperkt door zijn invloed op jonge jongens.
In de Zelfspodcast van Schimmelpenninck met Jaap van Reesema gaat hij nog een keer in op de discussie. Hij zegt dat er op Threads veel 'Xenos Andrew Tates' zijn en dat Kosso er daar één van is. Daarnaast noemt hij hem een vrouwonvriendelijke sukkel en pratende biefstuk. Check het gesprek hier.