Kylian Mbappé mist definitief wedstrijd tegen Nederland en maakt toernooi af met masker: “Iemand suggesties?”

jun 18 , 11:09 NEWS
shutterstock 2210891931
Kylian Mbappé zal aan de eerste wedstrijd van Frankrijk op het EK een dubbel gevoel over houden. Met een minimale voorsprong van 1-0 leek Frankrijk zonder slag of stoot af te streven op een zege tegen Oostenrijk. Echter botste Mbappé in het laatste kwartier van de wedstrijd hard met een speler van Oostenrijk en stootte zijn neus op de schouder van zijn tegenstander Kevin Danso. Hoogstwaarschijnlijk heeft de vedette van Frankrijk zijn neus gebroken en kan hij tegen Nederland niet meespelen. Na zijn herstel zal Mbappé het toernooi moeten afmaken met een masker op zijn gezicht. Op sociale media reageert de Fransman en vraagt om advies van zijn volgers voor zijn toekomstige masker. 
Na afloop van de wedstrijd bracht de Franse voetbal bond een statement naar buiten waarin zij meer duidelijkheid schepte rondom het incident. "Mbappé zal de komende dagen behandeld worden, maar zal geen operatie ondergaan,” laat de Franse voetbalbond in een statement weten. Wanneer de aanvaller weer op het veld zal verschijnen, is nog niet helemaal duidelijk. "Maar er zal in ieder geval een speciaal masker voor hem worden gemaakt, waardoor de nummer tien van de nationale ploeg zich kan voorbereiden om weer mee te spelen op het EK. Echter, eerst wacht voor hem nog een behandelingsperiode."
Ook bondscoach Didier Deschamps sprak over het incident van Mbappé. “Zijn neus klopt helemaal niet,” vertelt Deschamps. We moeten zien hoe het gaat, maar het is duidelijk dat het er nu niet goed uitziet. Het is maar een neus, maar voor ons is het heel vervelend.”

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

“Met Kylian gaat het goed,” vertelt ploeggenoot Adrien Rabiot tegenover Sportitalia. Hij zei in de kleedkamer dat hij misschien klaar zou zijn voor de derde wedstrijd,” aldus Rabiot. Hieruit kan worden opgemaakt dat de Fransman de eerstvolgende poulewedstrijd tegen Nederland dus gaat missen. Voor iedereen die het Nederlands Elftal een warm hart toedraagt is dit een enorme zorg minder.
Inmiddels heeft de Franse media naar buiten gebracht dat de sterspeler de wedstrijd tegen Nederland definitief gaat missen en op z'n vroegst weer in actie komt tegen Polen.
Kylian Mbappé is dé grote man van Frankrijk en kon Nederland wel eens veel pijn gaan doen in de wedstrijd van aankomende vrijdag. In het verleden is dat ook zeker gebleken. Tijdens de kwalificatiewedstrijden richting het EK stonden beide landen ook al tegenover elkaar. In oktober van vorig jaar wonnen de Fransen in de Johan Cruijf Arena met 1-2 van Oranje, waarin Mbappé twee keer scoorde. In de return in Parijs van afgelopen maart verloor Nederland weer en dit keer met maar liefst met 4-0. Wederom wist de Fransman twee keer het net te vinden.
Het slachtoffer zelf heeft inmiddels ook van zich laten horen en vraagt aan zijn fans of zijn enige inbreng hebben voor zijn nieuwe look. "Iemand suggesties of eventuele ideeën voor maskers?", schreef Mbappé op X. Hierdoor speculeert het internet volop over het ‘potentiële’ masker van de Fransman en komt de een met een nog gekker idee dan de ander.
Een veel voorkomende suggestie is het masker van een schildpad van Teenage Mutant Ninja Turtles. De Fransman wordt vaak vergeleken met de personages uit deze tekenserie, aangezien hij hetzelfde soort hoofd zou hebben als de schildpadden. Een tijd geleden gaf Thiago Silva, toen nog spelende voor Paris Saint-Germain, al een Teenage Mutant Ninja Turtles-masker aan de Fransman, waardoor de link snel te leggen was.

HET LAATSTE NIEUWS

kosso

Kosso zet ondernemer Samuel Onuha op zijn plek met geniale actie: “Ik heb je nu teruggepakt”

NEWS jul 22, 14:09
schermafbeelding 2024 07 22 om 144556

THC viert 20 jarige jubileum van hun album Artikel 140 met tour door Nederland

NEWS jul 22, 14:05
schermafbeelding 2024 07 22 om 130911

Max Verstappen haalt uit naar Lewis Hamilton na aanrijding, Hamilton reageert op subtiele wijze

SPORTS jul 22, 11:49
schermafbeelding 2024 07 22 om 135147

French Montana dropt video van door AI geproduceerde track Ride The Wave

MUSIC jul 22, 13:40
schermafbeelding 2024 07 22 om 213930

Mustard, Ella Mai en Roddy Ricch flippen 911 van Wyclef Jean en Mary J. Blige op nieuwe track One Bad Decision

MUSIC jul 22, 21:31