Man vrijgesproken van verkrachting na misleidende Tinder-date: Hij deed zich voor als iemand met een sixpack

mei 14 , 12:14 NEWS
shutterstock 681265726
Een Vlaamse ondernemer riskeerde twee jaar celstraf wegens verkrachting omdat hij zich op Tinder anders had voorgedaan. Said. S. deed zich op de datingsapp voor als een Italiaanse man met een sixpack, waar hij in werkelijkheid niet bij in de buurt komt. De aanklager voelde zich misbruikt en klaagde de man aan, maar kreeg van de rechter uiteindelijk geen gelijk.
Via een match raakte het slachtoffer in contact met de 48-jarige Said. Maar de vrouw raakte echter geïnteresseerd in een heel ander persoon dan Said. De man deed zich namelijk voor als ene Ben, gebruikte een torso van een Italiaanse voetballer als profielfoto en zei dat hij alleenstaand was. Uit de gesprekken was het idee gekomen om een seksdate in te plannen in de sfeer van Fifty shades of Grey. Bij aankomst kreeg de vrouw instructies van Ben: "Trek de deur achter je dicht en doe hem op slot. Doe vervolgens de blinddoek om die op de toonbank ligt. Ik zal achter het gordijn op je wachten." Doordat de vrouw pas haar blinddoek afdeed na de seks, had zij geen idee dat ze het bed had gedeeld met een compleet andere man dan van de foto's, namelijk een man van Marokkaanse afkomst, zonder baard en sixpack.
Vier dagen na de date doet de vrouw aangifte van verkrachting. Naar verluidt had de vrouw nooit ingestemd om het bed te delen met Said, maar met zijn alter ego. Voor de agenten die haar verklaring opnamen klonk het als een bekend verhaal. Al snel komen ze uit bij Said S., een verkoper van designmeubelen die al meerdere vrouwen op die manier had benaderd. Het Openbaar Ministerie sprak van een list om vrouwen te verleiden tot seks en eiste twee jaar cel.
De rechter is daar echter niet mee akkoord gegaan. Het oordeel van de rechtbank was dat de vrouw meermaals de kans had om haar blinddoek af te doen, waardoor de man is vrijgesproken. Beide betrokkenen in de zaak wilden niet met een reactie komen. De advocate van Said, Sanne de Clerck, reageerde wel kort. "We zijn heel opgelucht dat de rechtbank onze juridische argumentatie heeft gevolgd.”