Marco van Basten reageert op sneer van Brobbey: “Hier en daar kan hij technisch gezien niet mee"

jun 11 , 13:23 NEWS
schermafbeelding 2024 06 11 om 133932
Marco Van Basten heeft gereageerd op de sneer van Brian Brobbey, die hij vorige week deed richting de analist van Ziggo Sport. Van Basten levert vaak kritiek op Ajax en daar had de Ajax-spits wat over te zeggen in een interview met Ajax life. De analist reageerde afgelopen maandag bij het praatprogramma Rondo op de teksten van Brobbey en leek het commentaar niet helemaal te begrijpen.
Vorige week werd Brobbey tijdens een interview met Ajax life gevraagd wat hij van de kritieke mening van de analist Van Basten vindt en gaf aan daar niks mee te kunnen. "Hij praat veel over de club, maar dat helpt de club niet. Ik zie hem hier (red. bij Ajax) ook nooit," vertelde Brobbey. “Laatst ging het over de nieuwe trainer van Ajax, toen zei hij: ‘Haalt Ajax een nieuwe trainer die ik niet ken.’ Dus? Serieus man…”
"Ik begreep het niet helemaal", reageert Van Basten bij Rondo. "Ik ken die trainer inderdaad niet. Is dat gek? Ik wist niet wie het was op dat moment. Ik geef gewoon mijn mening en meer niet. Ik ben inderdaad nooit bij Ajax. Ik kijk het op televisie en zie het allemaal wel,” legt de analist uit.
Bovendien toont hij enig begrip voor Brobbey en snapt zijn commentaar. “Ik snap dat hij af en toe denkt: pfff... Maar ik geef gewoon mijn mening. Hij heeft natuurlijk heel veel kwaliteit, van nature gekregen. Ik vind nog steeds dat Ajax in gebreke is gebleven om hem technisch beter te maken. Ajax gaat er prat op dat ze zo’n goede opleiding hebben, maar dan denk ik: dan moet je een speler sterker maken. Hij is snel en sterk, maar hier en daar kan hij technisch gezien niet mee."
Daarnaast wordt de voormalig spits van Ajax wordt bijgestaan door de andere genodigden aan de Rondo-tafel. "Ik begrijp het ook niet helemaal,” zegt Gerald Vanenburg. Als Marco het over een speler heeft, kan die speler daar twee dingen mee doen. Je kunt het positief en negatief uitleggen. Ik zou er iets mee proberen te doen. Desnoods bel je hem en vraag je: wat bedoel je? Ik denk dat het als spits niet de eerste de beste is in Nederland, dus je kunt er ook wel iets meer mee doen."
Van Basten voegt daaraan toe dat hij helemaal niets tegen Brobbey heeft en hoopt dat hij een geweldige carrière krijgt. "Ik hoop dat die jongen succesvol is bij Ajax. Ik vind het alleen maar leuk als het goed gaat met Ajax, dus ik hoop dat ze supergoed worden,” benadrukt de analist.

AANBEVOLEN VIDEO:

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 06 14 om 013341

JoeyAK verbreekt stilte met emotionele boodschap voor Bigidagoe: "M'n hart bloedt"

NEWS jun 14, 2:08
schermafbeelding 2024 06 14 om 011948

Koning Willem-Alexander wist voor trip naar Atlanta niet van oude celstraf Frenna, maar neemt het alsnog voor hem op: "Hij verdient een tweede kans"

NEWS jun 14, 1:22
schermafbeelding 2024 06 14 om 111711

Openbaar Ministerie eist drie jaar cel tegen Ali B

NEWS jun 14, 11:13
schermafbeelding 2024 04 26 om 112442 662b72ecf1f9c

Ali B. reageert op strafeis van drie jaar cel: "Het is totaal niet heftig"

NEWS jun 14, 12:22
foto 14 06 2024 om 1327

Chris Brown stunt gaat mis tijdens show, zanger hangt machteloos in de touwen boven het podium

NEWS jun 14, 13:47