Messi reageert voor het eerst op beladen duel met Oranje en heeft spijt van reactie op Louis van Gaal en Weghorst

jan 30 2023, 17:14 NEWS
Schermafbeelding 2023 01 30 om 172042
Lionel Messi heeft vanochtend in een uitgebreid interview met Perros de la Calle, een Argentijns radioprogramma, voor het eerst gesproken over het beladen duel met Oranje afgelopen WK. In het radioprogramma legt de Paris Saint-Germain speler uit waarom hij zo fel reageerde op Louis van Gaal. Zoals al eerder werd gespeculeerd had dit o.a. te maken met Juan Romàn Riquelme, een talentvolle middenvelder die het in zijn tijd bij Barcelona aan de stok kreeg met zijn trainer Van Gaal. "Riquelme heeft problemen gehad met Van Gaal en daar hebben we wat over gesproken. Ik heb sowieso vaak met Riquelme gepraat," legt Messi uit.
De Argentijn heeft toch spijt van zijn gedrag na afloop van die wedstrijd. "Ik kende alle uitspraken van Van Gaal die hij voor de wedstrijd deed. Sommige teamgenoten kwamen me zelfs vertellen wat hij gezegd had. Toen het uiteindelijk allemaal voorbij was, vond ik het niet fraai wat ik had gedaan. Het was een moment waar de spanning vol op stond. Er was veel nervositeit en dan reageer je soms iets te heftig. Ik zou niet willen dat mensen mij op die manier zullen herinneren, want dat soort dingen kunnen soms gebeuren."
Ook over zijn reactie op Wout Weghorst is de Argentijn niet trots. 'Waar kijk jij naar? Gek. Loop door', snauwde Messi naar Weghorst toen de spits om zijn shirt wilde vragen. In het interview legt hij uit dat hij er niet over had nagedacht. "Ik ben niet blij met wat ik deed. Ik ben niet blij dat ik 'loop door' zei, enzovoorts. Maar in het heetst van de strijd, als er veel druk bij komt, gebeurt alles snel. Je reageert zoals je reageert."
Messi laat wel duidelijk weten dat de wedstrijd tegen Oranje zeker niet het pittigste duel was op het WK in Qatar. "Ik denk dat dat de wedstrijd was tegen Mexico. Gelukkig is mijn grootste wens uiteindelijk uitgekomen. Wat ik zou zeggen tegen een dertienjarige Lionel Messi? Dat hij zijn dromen nooit op moet geven, omdat hij uiteindelijk de grootst mogelijke beloning zal krijgen voor het harde werken."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 02 16 om 172904

Kanye West komt op voor zijn vrouw en mishandelt man die haar aangerand zou hebben

NEWS apr 18, 10:29
ronaldo 3

Ronaldo krijgt gelijk van arbitragecommissie en kan miljoenen euro's verwachten van oud-werkgever

NEWS apr 18, 11:43
schermafbeelding 2023 10 02 om 173733

Max Verstappen maakt Lewis Hamilton belachelijk tijdens stream

NEWS apr 18, 14:28
shutterstock 627391325

Ondernemer aangeklaagd voor verkrachting nadat hij zich anders voordeed op Tinder: "Ik wilde iemand anders, niet hem"

NEWS apr 18, 10:55
dailypaper ss24 resortcreative 11 0048 copy

Daily Paper bereidt je voor op de zomer en het festivalseizoen met nieuwe collectie

STYLE apr 18, 12:45