MVV witheet na verlies tegen 'miljoenenformatie' van Jong Ajax

feb 13 , 20:38 NEWS
schermafbeelding 2024 02 13 om 210435
MVV staat momenteel elfde in de Keuken Kampioen Divisie en speelt een redelijk onopvallend seizoen. De kortste (en enige) weg naar promotievoetbal lijkt een periodetitel. In de derde periode waren ze goed op weg, ze stonden zelfs eerste, maar Jong Ajax gooide deze week roet in het eten.
De Amsterdammers wonnen met 3-0 en ook was de uitslag volgens de Limburgers terecht, zijn ze niet te spreken over de manier waarop. In het wedstrijdverslag, met de titel 'Miljoenenformatie Ajax reduceert periode-kansen MVV', laten ze hun onvrede merken over de 'jong-teams' in de KKD.
In de intro spreken ze over een goal die Ajax in buitenspel positie gemaakt zou hebben en Kian Fitz-Jim die een rode kaart gekregen zou moeten hebben, maar daarna kwamen ze tot de kern van hun probleem. "We kunnen het echter ook hebben over de desinteresse van een ‘grote’ club met collega-clubs die het minder breed hebben en vechten voor ieder punt, iedere euro en dus bestaansrecht," aldus MVV. "Wordt dit een verhaal van Calimero? Wellicht. Clubs als NAC, ADO Den Haag, De Graafschap, Roda JC en MVV vechten al jaren voor promotie, maar door de inbreng van Jong-clubs is de competitie zo scheef en ondoorzichtig als het maar kan zijn. Deze Jong-clubs voetballen in principe alleen maar oefenduels. Tegenstanders die gewend zijn aan stadions met duizenden toeschouwers moeten plots voetballen op uithoeken van een desolaat trainingscomplex. En dan niet voor 17.000 of 5.000 toeschouwers, maar voor zo’n 300… Betaald voetbal onwaardig!"
Er zijn volgens MVV een aantal problemen met de Jong-teams. Zo kunnen trainers zich nooit goed voorbereiden, omdat ze geen idee hebben met welke spelers de teams komen opdagen. "Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Jong Ajax tegen MVV start met een formatie waar teams als Heerenveen, Fortuna Sittard en N.E.C. in de Eredivisie alleen maar van kunnen dromen?” voegen ze daar aan toe. Ajax speelde o.a. met Ahmetcan Kaplan, Anton Gaaei, Sivert Mannsverk en Julian Rijkhoff, stuk voor stuk miljoenenaankopen van Ajax.
MVV richt zich tot de KNVB en vraagt om Financial Fair Play. "Zodat de Keuken Kampioen Divisie weer een volwaardige competitie wordt. De UEFA heeft het al ingevoerd, ook al is het vaak een wassen neus: Financial Fair Play. Laten we in Nederland hier ook eens over gaan denken. En dan aan een systeem dat wél waterdicht is."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

soranouk

Sor schrapt zijn voorprogramma bij Ziggo Dome shows van Anouk na racistische opmerking van de zangeres

NEWS apr 27, 18:51
schermafbeelding 2024 04 27 om 200036jpg

Dit is hoe het internet reageert op Pincodes van Jiggy Djé en Sticks en de reply Pincode Gekraakt van Ronnie Flex

NEWS apr 27, 20:57
schermafbeelding 2024 04 27 om 194333

Geertruida wakkert geruchten aan over vertrek naar Liverpool met bericht op social media

SPORTS apr 27, 19:45
shutterstock 2346419261

Rechtszaak tegen Andrew Tate gaat binnenkort officieel van start

NEWS apr 27, 16:25
schermafbeelding 2024 04 27 om 180023

Coi Leray eert Janet Jackson in “Can’t Come Back” video

MUSIC apr 27, 18:00