Na zeven maanden nog geen enkel jurylid gekozen voor RICO zaak Young Thug, borgtocht opnieuw geweigerd

jul 21 2023, 16:48 NEWS
schermafbeelding 2023 07 21 om 164955
In mei van vorig jaar werden Young Thug, Gunna en 26 andere leden van YSL gearresteerd ivm een grootschalige RICO zaak. Er was sprake van tientallen aanklachten waaronder moord. Sinds de arrestatie is er van alles gebeurd rondom de zaak, maar ruim een jaar later lijkt het alsof er geen stap gezet is.
Terwijl Thugga al 14 maanden vast zit heeft ongeveer de helft van de verdachten een deal gesloten met justitie waardoor ze op vrije voeten zijn gekomen. Gunna is daar een van en die heeft ondertussen heel wat over zich heen gekregen. Zijn fans lijken hem echter niet in de steek te laten, want hij bracht onlangs een album zonder featurings uit. Dat album is een stuk beter ontvangen dan het album van Young Thug dat een week later uitkwam met gastbijdrages van o.a. Drake, Future, 21 Savage, Nicki Minaj en Juice Wrld.
In januari is er begonnen met het uitkiezen van de jury in de zaak, maar na zeven maanden is er nog geen enkel jurylid uitgekozen. Ondertussen probeert Thugga nog steeds op borgtocht vrij te komen, maar zojuist is zijn verzoek opnieuw geweigerd en blijft hij dus achter de tralies.