Netflix denkt aan gratis abonnement met reclame

jun 24 , 16:31 NEWS
Netflix Hacks
Vorig jaar maakte Netflix bekend dat ze gedeelde accounts gaan bestrijden, door de gebruikers vier euro extra te laten betalen. Nu overweegt het streaming platform om een gratis abonnement uit te brengen. Deze versie komt wel met reclames.
Het gratis abonnement moet beschikbaar komen in Europa en Azië, grote markten van Netflix. Persbureau Bloomberg meldt dat het gaat om landen waar tv-netwerken gratis te bekijken zijn die advertenties tonen. Duitsland en Japan worden als voorbeelden genoemd.
Netflix staat op nummer twee voor grootste streamingmarkt, achter YouTube. Ondanks hun bekendheid, zijn ze niet zo populair bij adverteerders. Het bedrijf wilt meer advertenties verkopen en ze denken dat met de gratis versie te kunnen doen. Het platform zal met het gratis abonnement mensen bereiken die niet voor Netflix willen betalen.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Volgens Bloomberg had Netflix in enkele landen al een goedkopere versie van hun abonnement uitgebracht. Deze heeft ook reclame, echter heeft de goedkopere versie minder gebruikers dan Netflix had verwacht. Daarnaast vraagt het bedrijf aan adverteerders twee keer zoveel geld dan andere concurrenten. Deze versie is niet in Nederland beschikbaar.
Eerder heeft Netflix met een gratis versie geëxperimenteerd in Kenia. Alleen was dat niet van lange duur, want het streaming platform stopte hier een jaar later mee. De gratis versie bevatte een kleiner aanbod aan films en series. Ook zou het minder functionaliteit bevatten. Het was namelijk niet mogelijk om content te downloaden en gebruikers konden films en series niet vanaf een telefoon naar hun tv streamen. 

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39