Oud-international van België slachtoffer van schietpartij in Brussel

dec 08 2023, 11:49 NEWS
shutterstock 2002665473
Gisteravond werden er in het centrum van Brussel meerdere mensen neergeschoten. In een drukke straat in de Belgische hoofdstad opende een in het zwart geklede man het vuur op Alan M. Naast Alan werden er ook meerdere andere mensen geraakt. Een daarvan is tweevoudig Belgisch international Ilombé Mboyo. Hij raakte lichtgewond aan zijn arm en kon op tijd wegkomen. 
Target Alan M. zou drugsdealer zijn en de aanslag zou een afrekening in het criminele circuit zijn. Mboyo is bevriend met Alan, maar is volgens de berichtgeving niet betrokken bij de criminele activiteiten van zijn vriend. Wel werd hij in 2005 veroordeeld tot zeven jaar cel voor verschillende vergrijpen als lid van de Brusselse jeugdbende Mafia Africaine. 
Na zijn gevangenisstraf pakte hij de draad op en wist hij zich in de kijker te spelen bij KAA Gent, waar hij twee jaar lang indruk maakte. Het leverde hem twee interlands op onder bondscoach Marc Wilmots. Hij maakte de overstap naar KRC Genk, maar daar lukte het niet. Na veel clubs als Sion, Cercle Brugge, Kortrijk en Al Raed kwam hij vorig jaar weer terug bij Gent. Hij werd echter na enkele weken alweer ontslagen vanwege vermeend huiselijk geweld en competitievervalsing. Inmiddels is hij speler van Royal Excelsior Virton op het derde niveau van België.