President van de Russische voetbalbond verdedigt Quincy Promes: 'Ik geloof niet zo in de rechtspraak van Nederland'

mrt 12 , 11:32 NEWS
schermafbeelding 2024 03 12 om 113106
De president van de Russische voetbalbond heeft in een interview gereageerd op alle problemen rondom Quincy Promes. In het interview legt hij uit geen vertrouwen te hebben in het Nederlandse rechtssysteem en gaat hij er van uit dat Quincy Promes niet schuldig is.
Promes is in Nederland veroordeeld in twee rechtszaken tegen hem. Voor zijn betrokkenheid bij het importeren van 1350 kg cocaïne en het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest. Promes moet voor deze twee veroordelingen negen jaar de cel in, maar loopt vrij rond omdat hij in Rusland en Dubai blijft. De voetballer is op dit moment in Dubai waar hij wacht tot een rechter zijn vertrek uit het land goedkeurt. Hij had tijdens een trainingskamp met Spartak Moskou in Dubai een ongeluk veroorzaakt en is toen weggereden.
President van het Russische voetbal, Alexander Dyukov, vindt het in eerste instantie niet goed hoe Quincy Promes het Russische voetbal in negatief daglicht brengt. "Van voetballers verwachten wij dat ze een positief voorbeeld zijn voor fans en jonge voetballers”, vertelt hij aan Sport Express. "De club (Spartak Moskou, red.) moet in deze kwestie zelf bepalen of het acceptabel is dat Promes bij het team hoort of niet."
Ook over de veroordelingen van Promes laat hij zich uit. "Dat juridische gedoe is nu van belang in deze zaak rond Promes. Over de veroordelingen in Nederland kan ik weinig zeggen. Ik geloof niet zo in de rechtspraak en de autoriteit van Nederland."
Iemand anders uit het Russische voetbal had gezegd dat een speler met een strafblad niet thuishoort in de hoogste competitie van het land. Dyukov is het daar mee eens, maar dan moet de voetballer wel in Rusland veroordeeld zijn. "Dan mag iemand niet spelen. Wat de buitenlandse rechtbanken betreft: daar kijk ik dus met scepsis naar. Elke zaak moet afzonderlijk worden bekeken."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 04 15 om 164634

Rico Verhoeven heeft Glory uitgespeeld en denkt dat hij Anthony Joshua aankan: “Hoe cool zou dat zijn”

NEWS apr 15, 17:36
shutterstock 1521550598

Ajax moet ‘leven beteren’ dreigt hoofdsponsor Ziggo: “Zou best kunnen zijn dat wij er niet zoveel trek meer in hebben”

SPORTS apr 15, 10:38
schermafbeelding 2024 04 15 om 175021

Spaanse rapper Morad voor zes maanden de cel in

NEWS apr 15, 17:44
schermafbeelding 2024 04 15 om 143055

Opnieuw is er een referencetrack voor Drake opgedoken, dit keer van Lil Yachty

NEWS apr 15, 14:07