Rechtszaak tegen verdachte van de moord op Bigidagoe vandaag begonnen, rapper waarschijnlijk niet het doelwit

jun 25 , 13:12 NEWS
schermafbeelding 2024 02 05 om 165519
Vandaag is de rechtszaak tegen Shairone S. begonnen. De 20-jarige Amsterdammer wordt ervan verdacht op 25 februari van dit jaar Bigidagoe doodgeschoten te hebben.
In de eerste inleidende zitting vandaag proberen betrokken voornamelijk te ontdekken wat de aanleiding van de schietpartij was en het motief van de schutter.
Volgens justitie is er geen sprake van een geplande liquidatie. Bigidagoe was op een feest in de buurt van Sloterdijk en ook op het feest zelf zou hij de schutter niet tegengekomen zijn. De situatie liep pas uit de hand buiten het feest aldus de Officier van Justitie.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Buiten het zalencentrum zou er rond 5 uur in de nacht een woordenwisseling ontstaan zijn tussen de groep waar Bigidagoe mee was en Shairone S. Een getuige claimt dat de verdachte daarbij geslagen is. De ruzie zou te maken hebben gehad met een ketting die Shairone S. gedragen zou hebben. Op camerabeelden was naderhand te zien dat S. de ketting onder zijn trui stopte en weer later aan een vriend gaf, zo meldt Het Parool.
De getuige zegt dat Shairone S. wraak wilde voor de klappen die hij had gekregen en wapen uit een auto haalde. Hij richtte op degene die hem geslagen had, maar raakte Bigidagoe meerdere keren, waaronder een keer in het hart. Hij overleed niet veel later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.
Shairone S. vluchtte het land uit na de schietpartij. Hij werd enkele dagen later opgepakt op vliegveld Parijs-Charles de Gaulle. Hij was van plan het vliegtuig naar Frans Guyana te pakken. Dit deed hij uit angst vertelt hij zelf. "Mijn foto is rondgegaan op sociale media, iedereen weet hoe ik eruitzie."
De verdachte heeft zelf nog geen verklaring gegeven, maar zijn advocaat Cem Kekic zegt dat dit op een later moment wellicht alsnog kan gebeuren. De advocaat benadrukt ook in de rechtbank dat de schietpartij zelf niet op beelden staat en dat Bigidagoe ook door iemand anders kan zijn neergeschoten. Hij verwijst daarbij naar een eerdere schietpartij in Amsterdam in 2020, waarbij de rapper gewond raakte.
Als laatste vraagt Kekic aan de rechtbank om het voorarrest van de verdachte te schorsen. "Mijn cliënt is een goede jongen. Hij beoogde een profcarrière (als voetballer) bij Excelsior en FC Twente, en naar mijn overtuiging is hij ook getalenteerd op andere gebieden. Zijn moeder en zijn familie zijn zeer betrokken bij hem." De officier van justitie is hier fel op tegen en zegt dat 'de samenleving echt geschokt zou zijn als de verdachte nu vrij zou komen’.
De rechtbank heeft besloten dat de verdachte vast blijft zitten. Shairone S. liet wel nog weten dat hij het zwaar heeft in de cel, omdat hij nog nooit eerder vastgezeten heeft. Ook zegt hij in angst te leven: "Men zegt iedereen wil me dood. Ik weet niet wie iedereen is..."
De volgende zitting zal plaatsvinden op 17 september.

HET LAATSTE NIEUWS

kosso

Kosso zet ondernemer Samuel Onuha op zijn plek met geniale actie: “Ik heb je nu teruggepakt”

NEWS jul 22, 14:09
schermafbeelding 2024 07 22 om 105035

Ronnie Flex vertelt hoe pijn het hem deed om Hef te dissen: "Ik ben nu echt een mattie kwijt geraakt"

NEWS jul 22, 10:32
schermafbeelding 2024 07 22 om 144556

THC viert 20 jarige jubileum van hun album Artikel 140 met tour door Nederland

NEWS jul 22, 14:05
schermafbeelding 2024 07 22 om 130911

Max Verstappen haalt uit naar Lewis Hamilton na aanrijding, Hamilton reageert op subtiele wijze

SPORTS jul 22, 11:49
schermafbeelding 2024 07 22 om 111833

Frenna kondigt eerste solo show in de Ziggo Dome aan

NEWS jul 22, 11:01