Regels rondom gevecht tussen Jake Paul en Mike Tyson opnieuw aangepast, veel meer op het spel dan eerder afgesproken

apr 30 , 13:21 NEWS
mike jake
Het gevecht tussen Jake Paul en Mike Tyson op 20 juli is vanaf nu bestempeld als een officieel gevecht. Dit maakt Most Valuable Promotions, het bedrijf achter het gevecht, vandaag bekend. “The fight will officially be a sanctioned, professional fight by Texas Department of Licensing and Regulations."
Sinds de aankondiging van het gevecht, staat het gevecht al ter discussie. Het feit dat Jake Paul 27 jaar oud is en Mike Tyson al 57 jaar zorgde voor een storm aan kritiek. Paul die in zijn bokscarriére voor het grote deel te danken heeft aan gevechten tegen boksers die al ruim voorbij hun prime zijn, gaat dat met Mike Tyson nog een stuk verder. Tyson heeft voor het laatst een officieel gevecht gehad in 2005.
Alhoewel het gevecht tussen Paul en Tyson nu een officieel gevecht zal zijn, zal nog steeds de standaard regels niet worden aangehouden.
Zo zijn de standaard rondes van drie minuten ingekort naar acht rondes van twee minuten. De handschoenen gedragen zullen zwaarder zijn dan normaal, maar niet meer zo zwaar als eerder afgesproken. Nu worden het 14 ounce handschoenen.
Opvallend genoeg is dat in het gevecht nog steeds de focus ligt op een knock-out`. Vandaar ook de keuze om voor zwaardere handschoenen te gaan en de intensiteit te verhogen met verkorte rondes.
Voor Mike Tyson staat er, nu het een officieel gevecht is, nog meer op het spel aangezien een winst of verlies wordt toegevoegd aan zijn professionele boksscore kaart. Deze staat nu op 50-6.