Rotjoch steunt sor en richt zich tot de media: "Jullie weten dondersgoed wat jullie doen"

mrt 10 2023, 16:41 NEWS
schermafbeelding 2023 03 10 om 173212
Toen sor eerder deze week twee Edisons in de wacht sleepte werd hij overal aangeduid als 'rapper sor' terwijl alle andere artiesten enkel bij hun naam genoemd werden. In de Nederlandse media is het nooit anders geweest en sor was het zat. Samen met Noah's Ark plaatste hij billboards in Amsterdam en Hilversum om duidelijk te maken dat hij sor heet en daar geen rapper voor hoeft te staan.
De artiest krijgt veel bijval vanuit de scene en inmiddels heeft ook Rotjoch gereageerd. Hij hoopt dat we als scene dit niet snel voorbij laten gaan en ons er tegen uit blijven spreken. Rotjoch laat weten dat hij zelf al jaren hetzelfde meemaakt: "Ik ben ook vaak rapper Rotjoch genoemd, terwijl ik niet rap. Ik verdien mijn brood niet met rappen."
Volgens Rotjoch is het probleem systematisch en weten de media dondersgoed wat ze doen en als ze het blijven doen, moeten ze het bij iedereen doen. We weten echter allemaal dat dit nooit gaat gebeuren, vandaar dat we het moeten blijven aankaarten. Ondanks de campagne lijkt de media nog niet heel happig om aanpassingen te doen, want tot nu toe heeft enkel platform er iets over geschreven, gezegd of iets aangepast. Check hieronder de mening van Rotjoch.