Russische media: Promes mag nog steeds niet vertrekken uit Dubai

mrt 13 , 13:13 NEWS
schermafbeelding 2024 03 13 om 130335
De Russische website MetaRatings meldt vandaag dat vanwege omstandigheden de terugkeer van Quincy Promes naar Rusland nog even op zich laat wachten. Zijn voetbalclub Spartak Moskou zou voortdurend in contact staan met de advocaten van Promes.
Quincy Promes was twee weken terug voor een trainingskamp met zijn club Spartak Moskou in Dubai. Toen de voetballer met zijn ploeggenoten wilde terugvliegen naar Rusland werd Promes echter op het vliegveld door de autoriteiten aangehouden. Promes zou namelijk kort daarvoor betrokken zijn geweest bij een auto ongeluk en zijn doorgereden. Voor het ontvluchten van een ongeluk staat een maximale celstraf van 3 jaar en 5000 euro boete. Volgens Russische media komt Promes weg met een geldboete, maar wacht hij nog op een uitspraak van een rechter. Wanneer de rechter uitspraak doet laat vanwege omstandigheden langer op zich wachten.
Het nieuws over dat Quincy Promes in Dubai vastzit bereikten ook het Openbaar Ministerie in Nederland. Zij wilden niet melden of ze een uitleveringsverzoek bij de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten hadden gedaan, maar lieten wel weten dat ze het aan het onderzoeken zijn. Quincy Promes is in Nederland twee keer veroordeeld tot een celstraf, maar omdat Rusland geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland zit hij daar veilig.
Promes staat wel internationaal gesignaleerd, maar dan moet hij wel reizen naar landen met een uitleveringsverdrag met Nederland om opgepakt te kunnen worden. In het geval van de Verenigde Arabische Emiraten gaat dit om een beperkt uitleveringsverdrag en ligt het aan het land of ze hieraan meewerken.