Schoonvader van Max Verstappen onder vuur na racistisch taalgebruik richting Hamilton

jun 28 2022, 13:09 NEWS
lewis 5
Nelson Piquet, de schoonvader van Max Verstappen, ligt momenteel zwaar onder vuur. De inmiddels 69-jarige en tevens drievoudig wereldkampioen gebruikte tijdens een gesprek met Motorsports Talk het n-woord om naar Lewis Hamilton te verwijzen. Het onderwerp van gesprek was de crash op Silverstone van het afgelopen seizoen toen Max Verstappen werd aangetikt door de Britse coureur.
Volgens de Braziliaanse tak van ESPN zou de 69-jarige schoonvader van Max Verstappen het volgende hebben gezegd: 'Die kleine zwarte gozer gooide zijn neus in dat duel, maar hij moest wel terugkrabbelen, want er is gewoon geen ruimte voor twee coureurs om door die bocht te gaan' Op social media wordt er heftig gereageerd op het interview van de Braziliaan.

Condemnation needs to be swift and absolute. There is no reason or excuse. It’s not a language thing. There is only one translation and understanding of that word. I’ve seen the clip and won’t repost it. Abhorrent.

CNN Brasil
CNN Brasil
@CNNBrasil

Nelson Piquet chama Lewis Hamilton de “neguinho” durante entrevista cnnbrasil.com.br/esporte/nelson…

15.8K
Reply
De Formule 1-leiding is inmiddels met een statement naar buiten gekomen tegen de uitspraken van Nelson Piquet: "Discriminerende of racistische taal is in welke vorm dan ook onaanvaardbaar en hoort niet thuis in de samenleving. Lewis is een ongelooflijke ambassadeur voor onze sport en verdient respect." Bekijk de statement van Mercedes en de Formule 1-leiding hier.

The FIA strongly condemns any racist or discriminatory language and behaviour, which have no place in sport or wider society. We express our solidarity with @LewisHamilton and fully support his commitment to equality, diversity and inclusion in motor sport.

43.9K
Reply

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 04 29 om 165940

Disney presenteert eerste trailer van Mufasa: The Lion King met rollen voor Beyoncé en haar dochter Blue Ivy

NEWS apr 29, 16:20
schermafbeelding 2024 04 30 om 102358

Jaykoppig wint hoger beroep en is terug: "Halsema wilde me een verbod geven"

NEWS apr 30, 10:04
schermafbeelding 2024 04 29 om 150728

Mensa laat zich in GuGu clip verwennen terwijl hij rondloopt in een luier

MUSIC apr 29, 15:02