Servië dreigt EK te verlaten na beledigende spreekkoren en eist straffen voor buurlanden Albanië en Kroatië

jun 20 , 11:55 NEWS
schermafbeelding 2024 06 20 om 123352
Als gevolg van heftige teksten die fans van Kroatië en Albanië scandeerden in één van de wedstrijden van de groepsfase. The Sun meldt dat de voetbalbond van Servië al stappen hebben genomen en hebben gevraagd aan de Uefa om beide buurlanden te straffen.
Servië claimt dat het incident zou hebben plaatsgevonden tijdens de onderlinge wedstrijd van Kroatië en Albanië, die eindigde in een 2-2. De fans van beide Balkanlanden zouden in de 59e minuut hun buurland Servië hebben beledigd door teksten als "kill, kill, kill the Serb" te roepen. De secretaris-generaal van de Servische Voetbalbond, Jovan Surbatovic, heeft al een verzoek bij de Uefa ingediend om beide landen te straffen en dreigde zelfs uit het toernooi te stappen als er geen actie werd ondernomen.
"What happened is scandalous and we will ask UEFA for sanctions, even if it means not continuing the competition,” vertelt Surbatovic aan RTS. “We are sure that they will be punished, because they have already responded to our appeal to remove the so-called journalist from Albania from the championship. We will demand from UEFA to punish the federations of both selections. We do not want to participate in that, but if UEFA does not punish them, we will think how will we proceed.” Surbatovic roept daarnaast op aan de inwoners van Servië om zich ondanks het wangedrag van Albanië en Kroatië te blijven gedragen en “to remain gentlemen."

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Mocht Servië daadwerkelijk uit het toernooi stappen zal dat drastische gevolgen hebben, zowel sportief als financieel gezien. Vandaag speelt Servië tegen Slovenië en mochten zij na deze wedstrijd uit het toernooi stappen, komt de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Denemarken te vervallen. Volgens de regels van die Uefa zullen de Denen de wedstrijd automatisch winnen met 3-0, waardoor de Denen heel dicht bij de volgende ronde komen. Daarnaast zal Servië bij een terugtrekking enorme boetes opgelegd krijgen.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 115108

'Quincy Promes laat met cryptische boodschap weer van zich horen en lijkt te hinten op terugkeer naar Spartak Moskou'

NEWS jul 16, 11:50
schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
mocro maffia taxi videoland

Veelbelovende trailer Mocro Maffia laat zien hoe Taxi gekidnapt in de Sahara van Marokko belandt

NEWS jul 16, 12:00
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
schermafbeelding 2024 07 16 om 125035

Argentinië onder vuur voor het zingen van racistische liederen na winst Copa America

NEWS jul 16, 13:00