Marokkaanse en Spaanse voetbalfans keren zich tegen Lamine Yamal wegens "provocerende" voetbalschoenen

jun 19 , 12:30 NEWS
schermafbeelding 2024 06 19 om 130706
Lamine Yamal heeft voor aardig wat ophef gezorgd bij Marokkaanse en Spaanse voetbalfans. Het nog maar 16-jarige talent van Spanje stond in de basis in de eerste wedstrijd op het EK tegen Kroatië en droeg met een assist bij aan de 3-0 overwinning. Op zijn voetbalschoenen stonden de vlaggen van Marokko en Equatoriaal-Guinea als eerbetoon aan zijn ouders. Alleen was niet iedereen het daar mee eens.
Het jonge talent is geboren in Spanje. Zijn vader is man Marokkaanse afkomst en zijn moeder komt uit Equatoriaal-Guinea. Deze culturele achtergrond is voor Yamal iets om trots op te zijn en heeft daarom beide vlaggen op zijn voetbalschoenen staan. Maar het tonen van de Marokkaanse vlag heeft online voor veel opschudding gezorgd. Aan de ene kant vragen Spaanse fans zich af waarom Lamine Yamal met het Marokkaanse symbool op zijn schoenen speelt terwijl hij voor Spanje uitkomt. Een aantal gebruikers beschreef deze keuze zelfs als “provocerend.”
Aan de andere kant ontvangt Yamal ook kritiek vanuit supporters uit Marokko. Sommigen zien het plaatsen van de Marokkaanse vlag op zijn schoenen als respectloos. "De Marokkaanse vlag vertegenwoordigt onze waardigheid en identiteit, deze op een schoen plaatsen is vernederend," zijn veel mensen het op sociale media met elkaar eens. Andere Marokkaanse fans bekritiseren zijn keuze om voor Spanje te spelen terwijl hij het Marokkaanse symbool draagt, wat zij zien als een gebrek aan respect voor zijn roots.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Doordat Lamine Yamal zijn vader uit Marokko komt, had het Spaanse talent de optie om uit te komen voor Marokko in plaats van Spanje. Echter had de vleugelaanvaller niet lang nodig om een beslissing te maken. "Ik heb nooit getwijfeld. Ik heb altijd geweten dat ik een EK en WK wilde spelen met het Spaanse team”, legde hij uit.
Inmiddels heeft de speler al acht keer minuten mogen maken voor zijn land. In deze wedstrijden kwam hij twee keer tot scoren gaf hij vijf keer een assist, waarvan zijn meest recente op het EK. In zijn debuut voor Spanje scoorde Yamal tevens ook meteen zijn eerste doelpunt. Hiermee werd hij niet alleen de jongste speler die zijn debuut maakt in het eertse van Spanje, maar ook de jongste doelpuntenmaker.

HET LAATSTE NIEUWS