The Weeknd interviewt zijn 10-jarige ‘inner child’ met behulp van AI

jun 13 , 16:44 NEWS
foto 13 06 2024 om 1633
The Weeknd voert een diepgaand gesprek met zichzelf. Zo wordt zijn liefde voor muziek en zijn geloof in God besproken.
De 10-jarige Abel is niet de echte versie van de zanger, maar is gemaakt met AI. Het interview wordt gehouden bij SSENSE en met behulp van Harmony Korine's EDGLRD wordt de AI versie mogelijk gemaakt. "After reconfiguring his body with Harmony Korine's EDGLRD and uploading his former self to an OpenAI GPT, The Weeknd meets his (virtual) inner child," meldt het kledingmerk en magazine. 
De huidige Weeknd houdt een heel gesprek met zijn kunstmatig intelligente versie. De AI Abel liet weten dat hij van muziek luisteren houdt. "You have a lot to look forward to," meldt de huidige artiest. "How is your relationship with God?," vraagt de artiest aan zijn jongere zelf. "God is like my super cool friend who’s always there, you know?," krijgt hij terug als antwoord.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

De AI versie vertelt dan over zijn superkracht en hoe hij werelden kan creëren in zijn hoofd. Hij vraagt de huidige Weeknd of hij ook superkrachten heeft. De 34-jarige zei toen dat zijn focus zijn superkracht is. "And a new power is my patience,' voegt hij toe.
De artiest is ook veel gefocust op de toekomst en probeert zijn imago als artiest te veranderen. "I'll still make music, maybe as Abel, maybe as The Weeknd. But I still want to kill The Weeknd," meldt hij in een interview met W Magazine in 2023 wanneer er wordt gevraagd over nieuwe projecten. Daarnaast had hij vorige maand een post van een fan herplaatst op zijn story. Het ging over zijn Bill Board Music Award optreden uit 2021. 'Save Your Tears' zanger schreef alleen "The end is near" op zijn story.

HET LAATSTE NIEUWS