Tsjechische bekerfinale eindigt in enorme veldslag tussen supporters, zelfs tv-analisten zijn doelwit

mei 23 , 12:39 NEWS
schermafbeelding 2024 05 23 om 134237
De bekerfinale in Tsjechië tussen Viktoria Plzen en Sparta Praag is uitgelopen op een massale knokpartij. Sparta wist de wedstrijd met 1-2 te winnen, maar na het fluitsignaal stormden de supporters van beide clubs het veld op om te vechten. De spelers konden gelukkig in veiligheid worden gebracht, in tegenstelling tot de aanwezige tv-analisten op het veld.
Beide teams kwamen bijna de hele wedstrijd niet tot scoren. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd werd het eerste doelpunt gescoord. Tien minuten voor tijd kwam de club uit Praag op voorsprong door een eigen doelpunt van Viktoria Plzen. Kort daarna zorgde Plzen dat de stand weer gelijk kwam te staan, maar uiteindelijk trok Sparta Praag aan het langste eind door in de blessure tijd de winnende te scoren.
Maar direct na het laatste fluitsignaal ging het helemaal mis. Op het X-account van Voetbal Ultras en Football Fights zijn beelden verschenen waarin te zien is hoe fans van beide clubs het ouderwets op een knokken te zetten. Zelfs de tv-analisten die op het veld aanwezig waren liepen gevaar. Zij werden bekogeld met plastic stoelen en moesten zich weren van de mensen op het veld. Zoals eerder gezegd waren de spelers op tijd in veiligheid gebracht.
De Tsjechische politie moet zich alweer snel gaan opmaken voor de volgende confrontatie tussen deze twee clubs. Aankomende zondag staan beide teams in de kampioensronde van de reguliere competitie weer tegenover elkaar. Echter is de ploeg uit Praag al verzekerd van de landstitel, terwijl de thuisploeg al weet dat ze zullen eindigen als derde.