Voetbalclub Spartak Moskou haalt Quincy Promes van loonlijst: “We zijn niet blij..."

apr 04 , 14:33 NEWS
Schermafbeelding 2022 12 13 om 13.01.54
De Russische voetbalclub Spartak Moskou heeft het besluit genomen om voorlopig geen salaris meer aan Quincy Promes te betalen. Dit vertelde algemeen directeur Oleg Malyshev van Spartak Moskou aan persbureau TASS.
"We zijn niet blij dat hij door omstandigheden niet bij het team is", vertelt Malyshev tegen TASS. "Volgens de contractvoorwaarden ontvangt hij geen salaris als hij niet bij de ploeg is."
Quincy Promes werd in februari in Dubai opgepakt voor zijn betrokkenheid bij een auto-ongeluk. Nadat het nieuws Nederland bereikte werd er door het Openbaar Ministerie een uitleveringsverzoek gedaan bij de autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten.
In plaats van gelijk terug te kunnen vliegen naar Rusland zit de voetballer verwikkeld in een politiek schaakspel, waarbij Rusland ook een uitleveringsverzoek heeft gedaan bij de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens Rusland moet Promes zich melden voor belastingontduiking. Het uitleveringsverzoek heeft echter nog niet het gewenste resultaat opgeleverd waardoor Promes nog steeds vastzit in Dubai.