Young Thug's advocaat claimt dat de rechter in YSL-zaak "bevooroordeeld" is en dient motie in om hem van de zaak te halen

jun 18 , 18:20 NEWS
schermafbeelding 2023 11 30 om 130653 65687afe0829f
De advocaat van Young Thug, Brian Steel, heeft een motie ingediend om rechter Ural Granville te diskwalificeren als voorzitter van de YSL Rico-case, de zaak rondom YSL. In het document van de motie valt te lezen dat Steel pleit voor een ‘mistrial’ en claimt dat er sprake is geweest van “ongepast gedrag” namens de aanklager en de rechter zelf. Daarnaast zou de rechter een bevooroordeeld zijn in aanloop naar de vervolging.
De motie komt voort uit een incident dat zich op 10 juni in de rechtszaal van Atlanta heeft afgespeeld. Tijdens deze zitting werd rechter Granville geconfronteerd door de advocaat van Young Thug met het volgende: Er zou volgens Steel die maandagochtend een privégesprek hebben plaatsgevonden tussen de rechter, aanklagers en Kenneth Copeland, de kroongetuige van de zaak én lid van de YSL-groep van Thug.
Steel zou inhoudelijke informatie over het gesprek hebben verkregen en claimt daaruit dat Copeland in het gesprek werd aangezet om toch mee te werken in de zaak, terwijl hij eerder een meewerking weigerde. Steel en zijn cliënt zouden volgens hen niet op de hoogte zijn gebracht van het gesprek en zijn van mening dat het gesprek kortom de “constitutional and statutory right” van de rapper schond. Mede daarom dient Steel dus een motie in om Granville van de zaak te halen en beschuldigt hem van “bevooroordeeld” zijn richting de vervolging.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Toen de advocaat de rechter confronteerde, draaide het gesprek uit op een hevige discussie. “How did you come upon this information? Who told you?” Vroeg rechter Glanville aan Steel. Echter weigerde de advocaat te antwoorden en beweerde dat het in strijd was met de bescherming van advocaten. Door deze weigering liet Granville hem later op de avond arresteren en legde een straf op van twintig dagen cel. Steel ging echter met succes in beroep en hoeft niet te zitten.
Door het incident van 10 juni én de motie die daaruit is voortgekomen duurt de zaak nog langer dan hij al duurt. De RICO-case, waarin hoofdverdachte Young Thug en nog 27 andere gearresteerden ervan worden beschuldigd lid te zijn van een gewelddadige criminele straatbende in Atlanta, is met een duur van 6 maanden nu al de langste zaak in de geschiedenis van Georgia. De aanklagers claimen dat Young Thug het hoofd is van deze bende, de Young Slime Life-groep, en beschuldigen hem van onder andere criminele afpersing.
Bekijk de motie hieronder.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 115108

'Quincy Promes laat met cryptische boodschap weer van zich horen en lijkt te hinten op terugkeer naar Spartak Moskou'

NEWS jul 16, 11:50
schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
mocro maffia taxi videoland

Veelbelovende trailer Mocro Maffia laat zien hoe Taxi gekidnapt in de Sahara van Marokko belandt

NEWS jul 16, 12:00
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
schermafbeelding 2024 07 16 om 125035

Argentinië onder vuur voor het zingen van racistische liederen na winst Copa America

NEWS jul 16, 13:00