Önder = Murda Turk = de Kassier!! + ‘Ik Ken Hem’ (radiorip)

Onder de naam kwam ‘Turk’ kwam Önder Dogan twee jaar geleden de Nederlandse hiphopscene binnen gestormd met ‘de Turkse Pizza’. Na de EP, een mixtape, verschillende videoclips, liveshows en gastbijdragen staat nu ‘de Kassier: een Monnie Album’ op het punt te verschijnen.

De plaat is geheel geproduceerd door FS Green en verschijnt 19 maart 2010 in de winkels. Met ‘Önder & FS Green’ op de cover dus. Als reden voor de naamsverandering zegt de rapper in radioshow Wat Anders: “Het is gewoon mijn echte naam dus het ligt dichter bij mezelf dan ‘Murda’ of ‘Murda Turk’. Sowieso is ‘Murda Turk’ wel een alias dat ik blijf gebruiken maar Önder past beter bij waar ik nu ben, zowel muzikaal als persoonlijk”.

Niet geheel toevallig staat de rapper ook als ‘Önder Turk Dogan’ op de poster van ‘Gangsterboys’, de op 18 februari te verschijnen film waarin Önder de hoofdrol speelt. Ook primeurde hij gisteren een track ‘Ik Ken Hem’ in de show ‘Wat Anders’, dus bij deze bieden wij jullie de geripte versie van de radio aan. Voer voor je ipod/mp3/blackberry/iphone!

Download de track hier

3 February