T-Pain claimt dat ‘808’s & Heartbreak’ een kopie is van zijn album ‘Rappa Ternt Sanga’

LAS VEGAS - SEPTEMBER 07:  Rappers T-Pain (L) and Kanye West perform in the Fantasy Suite for the 2007 MTV Video Music Awards held at The Palms Hotel and Casino on September 7, 2007 in Las Vegas, Nevada.  (Photo by Frank Micelotta/Getty Images) *** Local Caption *** Kanye West;T-Pain

T-Pain claimt dat het album ‘808s & Heartbreak’ uit 2008 van Kanye West een kopie is van zijn eigen album ‘Rappa Ternt Sanga’ genoemd. Het album van T-Pain bestaat nu 10 jaar en de autotune rapper vond het tijd voor opheldering. T-Pain wil Kanye echter niet beledigen, hij is zelf direct betrokken geweest bij de ontwikkeling.

Zo luidt zijn statement “Het geluid dat ik gecreëerd heb blijft relevant, dat kun je zien aan zijn album die een kopie van ‘Rappa Ternt Sanga’ is. Ik ben niet gewoon een sukkel dat ik dat roep. Kanye heeft mij letterlijk gezegd dat hij mijn album beluisterde en daarna ‘808s & Heartbreak’ maakte.”

De rapper vertelt in gesprek met Billboard dat hij door West gevraagd werd mee te luisteren naar 808s & Heartbreak om iets meer van het kenmerkende geluid dat op zijn album te horen was, op de nieuwe plaat van West te krijgen. Dat is gelukt, mijn gecreëerde geluid blijft nog steeds relevant.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

9 December

1 comment

One response to “T-Pain claimt dat ‘808’s & Heartbreak’ een kopie is van zijn album ‘Rappa Ternt Sanga’”

  1. d4km says:

    Dit is was toch allang bekend. Kanye heeft in meerdere interviews en tegen T-pain zelf gezegd dat Rappa Ternt Sanga de inspiratie was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.