Video: Gikkels – Oprechte liefde ft Linda Wagenmakers

[jwplayer config=”compare_topnotch” mediaid=”42269″]

Het nummer is afkomstig van het debuut album van Gikkels ‘Uit m’n cocon gekropen’ (release: 17 december 2010). Het nummer is geproduceerd door Killing Skills en de clip is gemaakt door Teemong. Zanger Michael Bryan is mede verantwoordelijk voor de text. De single is vanaf nu te bestellen op iTunes

De samenwerking tussen Gikkels en Linda Wagenmakers ligt niet voor de hand en is dan ook op een speciale manier tot stand gekomen.

Op een koude dag in Februari 2010 liep Gikkels (bekend van de nummers ‘Doofpot’, ‘Belachelijk’, ‘Vuisten in de lucht’) samen met zijn manager Robert Coblijn bij het station Isolatorweg in Amsterdam. De twee waren op zoek naar een radiostation, waar zij waren uitgenodigd voor een interview. Al zoekend naar de juiste weg, viste Robert opeens een IPhone uit de sneeuw. Omdat Robert zelf al een IPhone had, gaf hij hem aan Gikkels. Op weg naar het radiostation, viel bij Gikkels opeens het kwartje; de telefoon was van Linda Wagenmakers!

Na contact te hebben gelegd met een aantal van Linda’s vrienden en familie werd de telefoon terug bezorgd bij de rechtmatige eigenares. Als ‘tegenprestatie’ vroeg Gikkels of Linda het refrein wilde zingen van een nummer dat hij had geschreven. Uiteraard zei Linda ja en het resultaat is ‘Oprechte liefde’ geworden.

De release party van ‘Uit m’n cocon gekropen’ zal op 17 december plaatsvinden in de Canvas, op de 7e verdieping van het oude Volkskrant gebouw (Amsterdam). Het album bevat gastoptredens van o.a. Linda Wagenmakers, Dret & Krulle, Aisha, Michael Bryan en Kleine Viezerik.

18 November