Video: Gucci Mane – The Truth

[jwplayer config=”compare_topnotch” mediaid=”57313″]

De Amerikaanse hiphop wereld is de afgelopen twee weken in de ban geweest van oude beefs die nieuw leven werden ingeblazen. De Gunplay Vs. 50 Cent en Rick Ross Vs. Young Jeezy (bijna) vechtpartijen werden breed uitgemeten in de media Daarnaast kreeg 50 het via Twitter ook aan de stok met French Montana.

Young Jeezy gaf eerder deze week een radio interview waarin hij inging op zijn confrontatie met Rick Ross tijdens de BET Hiphop Awards. Hij reageerde ook meteen op Gucci Mane, de karakteristieke rapper met wie hij al ruim zeven jaar een vete heeft. Volgens Jeezy is Gucci op dit moment niet relevant, aangezien hij al vijf keer in een gekkenhuis is opgenomen. Het was waarschijnlijk die uitspraak die Gucci’s gevoelige tattoo snaar raakte, want binnen 48 uur nam hij het nummer ‘The Truth’ en een bijbehorende video op.

Gucci waarschuwt Jeezy dat “dit heeft geleid tot de dood van 2pac en Biggie” en spoort hem aan zijn overleden vriend Pookie Loc op te graven om zijn mening te vragen. Gucci Mane vermoordde Pookie Loc in 2005 toen die namens Young Jeezy verhaal kwam halen. Geheel in Hit ‘Em Up stijl laat Gucci ook nog even weten dat Jeezy’s toenmalige vriendin Keyshia Cole het bed deelde met Diddy. Hij sluit af met de frappante boodschap, “Dit is geen diss-track, het is gewoon de waarheid.”

De geschiedenis van de beef tussen de twee rappers uit Atlanta vindt haar oorsprong in 2005. Snowman en La Flare maakten ooit samen aan de track Icy en schoten er een video voor, maar Jeezy trok zich terug toen het tijd werd om de track te promoten. De ruzie liep zo uit de hand dat Gucci Mane Pookie Loc doodschoot toen die hem aanviel. Omdat Gucci uit zelfverdediging handelde, werd hij niet vervolgd.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

14 October

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.