Wat gebeurde er deze week allemaal? Met o.a. Ronnie Flex, Cho, Kraantje Pappie en Steen

De week zat weer vol met nieuwe muziek, uit zowel binnen als buitenland. Maar ook nieuws en een heel tof interview met Ronnie Flex. We nemen de week weer even door, voor het geval je wat gemist hebt.

De week begon natuurlijk met Koningsdag, een dag waarop traditioneel gezien vrij weinig gebeurt in de Nederlandse hiphop. Internationaal heeft men daar natuurlijk weinig tot niets mee te maken, dus terwijl Skepta aan het optreden was op El Haloef in Amsterdam Noord, kwam zijn clip ‘Shutdown’ uit. Sinds het uitkomen van de track zat men al te wachten op de video en maandag was het dus zover.


Laten we er voor het gemak van uitgaan dat de week in Nederland op dinsdag begon. In dat geval begon de week met een banger. Er kwam namelijk weer een nieuwe clip uit van New Wave. Dit keer was het de beurt aan het nummer ‘Vallen in de Club‘ van Ronnie Flex, Jandro (SFB), Cartiez en Lijpe. De track is uitgekomen als titeltrack van de nieuwe film De Masters en dat is dan ook terug te zien in de clip. ‘Vallen in de Club‘ was niet de enige video van Nederlandse bodem. Zo kwam Typhoon op het randje van de week nog met de clip van ‘Liefste’, afkomstig van zijn album ‘Lobi Da Basi‘. Hij lanceerde de video door middel van zijn aller eerste tweet ooit.


Ronnie verscheen niet alleen in een nieuwe clip, we gingen ook bij hem langs om een keer een andere kant van hem mee te maken. We vroegen hem wat hij zou veranderen als hij Minister-President zou zijn. Ronnie kwam met een aantal opvallende uitspraken en zijn uitgesproken mening over politiek zal je misschien verbazen. Lees het hele interview hier.

ronnieflex

We gingen niet alleen bij Ronnie langs. We kregen ook eindelijk muziek te horen van Killah Keezy. We gingen bij hem langs om een sneak op te nemen van zijn mixtape ‘Money Boven Fame‘ die hij al heel lang aankondigt. Zou de tape er dan eindelijk aan zitten te komen? Ook DJ Abstract kwam aan het woord. We volgde hem een aantal dagen om zo een beter inzicht te krijgen in wat deze DJ/Producer allemaal doet in het dagelijks leven. In ieder geval een EP maken die er binnenkort aankomt!


Ook Steen gaf een deze week een kijkje in zijn leven. Hij presenteerde zijn documentaire ‘Steen: De Vader’ waarin we kennis maken met de persoon achter Steen. Hij vertelt een indrukwekkend verhaal aangevuld met oude en nieuwe beelden en mensen uit zijn heden en verleden.


Het draaide niet alleen maar om video’s natuurlijk. Eerder al verscheen de EP ‘6,5‘ van Hef en die plaat opende met het nummer ‘Voor de Paper’. Cho vond die beat blijkbaar zo hard dat hij besloot een eigen versie te maken en die gaf hij deze cadeau aan zijn fans. Ook Kraantje Pappie kwam deze week met nieuwe muziek. Hij vertelde op de radio over zijn ‘Guardian van de Real Shit’ albums en liet ook gelijk een track van een van de albums horen, namelijk ‘Bofkont’ in samenwerking met Aziz, Wudstik, Jiggy Djé, Roelie Vuitton en Jan Smit.

Twee mannen die in Amerika maar niet stil kunnen zitten zijn Future en Curren$y. Curren$y heeft ons voornamelijk afgelopen maand veel muziek gegeven, waaronder een album en een EP. Van laatstgenoemde EP bracht hij deze week de video ‘Cars‘ uit over zijn liefde naast de hiphop. Future heeft dit jaar al twee mixtapes uitgebracht en gaf ons vrijwel elke week een nieuwe video van 1 van die tapes. Deze week was het de beurt aan het nummer ‘Trap Niggas’. Behalve die video’s kwam deze week de mixtape, met mogelijk de langste naam ooit, uit. Rich Homie Quan heeft Rich Gang achter zich gelaten en dropt zijn mixtape ‘If You Ever Think I Will Stop Going In Ask Royal Rich’.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

3 May

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.