Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. Feis, Hef en Steen

Het is week 26 en deze week ging alle kanten op. Zo was er wederom de sterke aanwezigheid van de hitsingle ‘Drank & Drugs‘, maar keerde ook Feis terug voor het eerst sinds zijn album en zagen we een andere kant van Steen.

De week begon goed voor liefhebbers van rap uit Rotterdam. Feis liet voor het eerst sinds zijn album van zich horen. Hij liet de gratis track ‘In De Wagi’ los, waarop hij wordt bijgestaan door stadgenoten Hef en Raw Roets. Daarbij kondigde hij ook nog eens aan dat hij binnenkort een EP zal gaan uitbrengen.

Steen bracht eerder dit jaar zijn nieuwe album ‘Baby’ uit en dat was voor ons reden genoeg om bij hem langs te gaan. We wilden een andere kant van Steen zien dus filmden we hem terwijl hij met zijn andere liefde bezig was. Tijdens het zetten van een graffiti piece spraken we met hem over zijn album, over graffiti en over het vaderschap.

Van Nederlandse bodem verschenen er deze week weer clips vanuit alle hoeken. Zo bracht Kingsize zijn nieuwe video ‘Therapie‘ uit, bracht Braz zijn hilarische ‘Zonnesteek‘ clip uit en brachten de mannen van FMG hun video van ‘Verboden Liefde’ uit.

Dit was ook de week van de nieuwkomers. Je zag bijvoorbeeld de clip ‘Rollin’ voorbij komen, van de slechts 14-jarige rapper EA$TON. Maar ook de eerste video van Rxck Lee, waarop hij wordt bijgestaan door Dion Mase, en debuteerde HBA student Spek met zijn clip ‘Voor een Cent‘.

Op het gebied van losse tracks kregen we nieuwe muziek van Sepa met ‘Zonnebril‘ en van Jowy Rosé zijn versie van Mad Luv. SBMG heeft de smaak te pakken en bracht deze week de nummers ‘Starring’ en ‘Ze Wil Niet‘.

In Amerika roerden de grote namen zich door hier en daar nieuwe nummers en video’s uit te brengen. Zo kondigde Meek Mill aan dat zijn album op 29 juni zal uitkomen en liet hij de track ‘All Eyes On You‘ los met zijn vriendin Nicki Minaj en Chris Brown, bracht The Game het nummer ‘100‘ uit in samenwerking met Drake en wist French Montana Rick Ross en Lil Wayne te strikken om hem bij te staan op ‘Lose It’, een productie van Kanye West.

Het bleef overigens niet bij losse tracks. Tyga bracht bijvoorbeeld uit het niets zijn ‘Gold Album‘ uit en bracht Big Sean maar liefst 2 nieuwe video’s tegelijk uit, namelijk ‘All Your Fault’ met Kanye en ‘I Know‘ met Jhene Aiko.

Het was niet allemaal koek en ei in Amerika. Een aantal rappers heeft een hele nare week achter de rug. Zo werden Rick Ross en Diddy beide gearresteerd. Bobby Shmurda werd zelfs gearresteerd terwijl hij al vastzit.

rickross-arrest

In Nederland was het een en al ‘Drank & Drugs’ dat de klok sloeg. Zowel in positieve, als in negatieve zin. Het stond wederom op nummer 1 en verscheen weer een nieuwe remix, dit keer van The Blockparty. Lil Kleine en Ronnie Flex kregen kritiek te horen vanuit verschillende hoeken, zo huurde Editie NL een pedagoog in om het effect van het nummer onder de loep te nemen. De rappers reageerden onder andere bij EenVandaag en 101TV en deden het nummer nog eens live na het interview met Eva Jinek.

28 June

X