Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. SBMG, Akwasi en Jonna Fraser

drdre-compton

Het was een vrij rustige week, maar er borrelde iets. De hele week werd met een schuin oog naar vrijdag 7 augustus gekeken. Op die dag zou Dr. Dre, 16 jaar na ‘2001’, zijn derde album uitbrengen. Verder was de beef tussen Drake en Meek Mill nog een hot topic en verscheen er van Nederlandse bodem ook weer genoeg nieuwe muziek met onder andere SBMG, Broederliefde en Akwasi.

Ongeveer 12 jaar nadat Dr. Dre zijn Detox album aankondigde hadden de meeste mensen de hoop al opgegeven dat de plaat ooit nog uit zou komen en claimden mensen dat het ze niet eens meer kon schelen of Dre überhaupt nog een album zou uitbrengen. Totdat de dokter opeens vorige week in een radio interview vertelde dat Detox van de baan is, maar dat er een week later een ander album zou uitkomen van hem. Dat album heet ‘Compton’ en is geïnspireerd door de ‘Straight Outta Compton’ film die eraan zit te komen. Beluister het album hier.

drdre-compton

Aan het eind van de week verscheen er opeens nieuwe muziek van SBMG, Broederliefde, SFB en Jonna Fraser. Eerst kwam de track ‘Hard Work Pays Off‘ uit van de mannen van SBMG in samenwerking met Broederliefde. De track kwam uit met de aankondiging dat SBMG, Broederliefde en D-Double samen op tour gaan door Nederland onder de naam Dope Boy Fresh. Een dag later verscheen het nummer ‘Lang Gewacht’ van Jonna Fraser, Chivv (SBMG) en Jandro (SFB). Track werd die dag gemaakt en ze besloten hem gelijk online te gooien.

Behalve de samenwerkingen verscheen er ook een solo track en wel van Akwasi. Hij vertelt dat hij gelijk van was van de beat van ‘Wakker’ van Sef en kreeg groen licht om zijn eigen versie te maken. Akwasi noemde het ‘In De A’.

Rotterdam liet deze week van zich horen vanuit verschillende hoeken. Zo lieten de mannen van Rotterdamse Sterrengang hun nieuwe video ‘Too Late’ los. Uit een hele andere hoek verscheen de nieuwe crew SBS010 met hun eerste officiële clip. De crew bestaat uit Berry, Shabba en Skeemy en dropte de clip ‘Nachtmerries‘.

Behalve Rotterdam, liet ook Amsterdam van zich horen met nieuwe clips. We hebben Juicc al meerdere malen gehoord met Era, maar bracht deze week zijn eerste solo clip ‘On My Way’ uit. Ook BKO liet een nieuwe video los. Hij verschijnt in samenwerking met Chase in de video ‘Ariba‘.

In Amerika was Dr. Dre niet de enige veteraan die van zich liet horen. Warren G bracht het vervolg op zijn album ‘Regulate… G Funk Era’ uit, met nieuw materiaal van onder andere Nate Dogg. Ook Diddy Puff Daddy bracht een nieuwe clip uit. Onder de naam Puff Daddy & The Family bracht hij de video ‘Finna Get Loose‘ uit.

Ook de huidige generatie zat niet stil. French Montana bracht de video van ‘Lose It’ uit met Rick Ross en Lil Wayne op een Kanye West productie. Rick Ross bracht zelf ook een clip uit, namelijk van de losse track ‘Dog Food‘. Yo Gotti liet de video los van zijn samenwerking met Young Thug en Mac Miller presenteerde de eerste video van zijn aanstaande album.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

9 August

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.