Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. SBMG, Esko en Sepa

Deze week stond in het teken van gelekte SBMG tracks, een album waar lang naar uit gekeken werd, bijzondere videoclips en veel content uit Engeland.

De week begon met de release van ‘Dreams Worth More Than Money’ van Meek Mill. Er werd al een tijd uitgekeken naar de release van het tweede album van de rapper uit Philadelphia en hij stelde dan ook niet teleur. De plaat bevat gastbijdrages van Swizz Beatz, Future, Chris Brown, Drake, The Weeknd, Diddy en natuurlijk labelbaas Rick Ross en zijn vrouwtje Nicki Minaj. Meek kondigde vertelde onlangs dat hij voor elke track van het album een clip geschoten heeft.

We namen deze week een kijkje in een andere tak van de Nederlandse hiphop scene. Fotograaf Ilja Meefout opende onlangs zijn expositie ‘Backstage’. De expositie staat in het teken van 10 jaar hiphopfotografie van Ilja en wij waren bij de opening.

Een ander aspect van hiphop tegenwoordig is tracks die lekken en via whatsapp en Youtube verspreid worden. SBMG realiseerde zich dat dit gebeurde en besloot het heft in eigen handen te nemen. Deze week lieten ze weer twee track los die rond circuleerden. Dit keer waren dat ‘Faded’ en ‘Maak Plaats‘, een solotrack van Chivv.

Behalve SBMG, waren er uiteraard meer Nederlandse rappers die muziek uitbrachten. Zo keerde Crooks weer terug met een nieuwe track genaamd ‘Laatste Kans‘ van de derde Hard voor Weinig compilatie. Esko deed zijn ding op de beat van ‘Bobby Bitch’ en maakte ‘Esko Bitch‘, en Sepa maakte een remix van ‘Shit Was All Good’ van Adje zijn ‘Situatie‘ Ep.

Behalve tracks kwamen er natuurlijk ook weer video’s van Nederlandse bodem. Zo verscheen Jayh in de video ‘Draai Zo‘ van hem met Amsterdam SoundSystem. Hans Grants riep de hulp in van Kevcody en Esko op de beat voor een nieuw part anthem ‘Grants ‘n Goose’ en bracht gelijk een video voor de track uit. Ook Jay Fonseca bracht een video uit; hij werkt samen met Darryl in de clip ‘Niet Liegen‘.

Uit Amerika kwamen een aantal zeer indrukwekkende video’s deze week. Kendrick Lamar liet de video los van het nummer ‘Alright’ en maakte daarmee een statement tegen politiegeweld in Amerika. Eminem bracht de clip van ‘Phenomenal‘ uit via Apple Music en dat bleek een ware korte film te zijn. Big Sean bracht vorige week maar liefst twee clips uit van zijn album ‘Dark Sky Paradise’ en voegde daar deze week nog 1 aan toe. De clip van ‘Play No Games‘ is een ode aan de comedy show ‘Martin’ uit de jaren ’90. Als klap op de vuurpijl bracht Rihanna deze week haar 7 minuten durende video van ‘Bitch Better Have My Money‘ uit en haalde zich de woede van een hoop mensen op de hals, vanwege het geweld en het naakt in de clip.

Engeland was deze week ook opvallend aanwezig. Lethal Bizzle en Diztortion brachten deze week de remix uit van hit ‘Fester Skank’. Op de remix worden ze bijgestaan door Stormzy, Chip, Fuse ODG en Wretch 32. Skepta stond stadgenoot Fekky bij in zijn nieuwe video ‘Way Too Much‘ en bracht zijn eigen nummer ‘Back Then‘ uit.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

5 July

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.