Win 2 kaarten voor Bassline met Adje, Big2, Cho, Dio, Hef en MocroManiac

bassline 2

Op 23 oktober vindt er weer een nieuwe editie plaats van het hiphopfeestje van Amsterdam: Bassline. Het evenement is in de Paradiso en het belooft weer een onvergetelijke avond te worden.

Ditmaal bestaat de line-up uit onder andere Vic Crezée, Mairo Nawaz, Appiah, Bokoesam en MC Lentini. Maar de avond wordt nog beter door een speciale showcase van de mannen Dio, Hef, Adje, Cho, MocroManiac en Big2 oftewel ‘Straight Outta Control’ . De aanvang van de avond is om 23:00 en zal eindigen om 05:00.

Wil jij hier ook graag bij zijn? Dan kan je kans maken op tickets door antwoord te geven op onderstaande prijsvraag.

Prijsvraag:

Wat is je favoriete track van de ‘Straight Outta Control’ EP en waarom vind je dat?

De 5 meest originele en opvallende antwoorden winnen 2 kaartjes voor Bassline aanstaande vrijdag.

SOC X Bassline

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

19 October

13 comments

13 responses to “Win 2 kaarten voor Bassline met Adje, Big2, Cho, Dio, Hef en MocroManiac”

 1. fasil kuipers says:

  dat nu goede mix van een old school vibe met nieuwe flows zonder dat het gaar of clishe wordt niet m’n favoriet maar wel kwa nummer als geheel het beste nummer

 2. gio says:

  ik vind het beste track op de e.p
  dat nu!!!!
  omdat het de west coast sound heeft van TOEN
  en alle artiesten hun kunnen laten zien
  wat ze in huis hebben

 3. Kevin says:

  Qua beat vind ik toch Dat Nu wel de gekste. Maar als ik naar het totale plaatje kijk kies ik toch voor Niet Dichtbij. Goeie flow, harde beat, lyrics zijn goedd. Heerlijke track om op te chillen. Jammer dat Gio en Cho niet op die laatste plaat staan.

  Verder harde EP, big up!

 4. Alfredovic says:

  Dat nu. Het is een heerlijke tune met een sterke beat, Cho killt het reffrein, verder vind ik de titel hard “dat nu” omdat alles verandert en steeds meer mensen een ander mening verkondigen. Ik vind Hef heel sterk openen met zijn stijl is hij gewoon straight outta control! De beat is Westcoast perfect voor deze mannen ! Dit brengt ons terug naar de goeie oude tijd waar hiphop murdaaa was! En mij ook terugbrengt bij de titel dat nu en bik het feit dat alles verandert. Prima!

 5. JB says:

  Next move, heerlijke funk achtige beat van vroeger, en iedereen komt tot zijn recht op deze track !

 6. J says:

  Niet geluisterd maar wil wel winnen.

 7. sep says:

  niggas weten allang omdat ik het een mooie beat vind en wat ze rappen daar is echt over nagedacht. Ik vind dit echt nederlandse hip hop waar een beetje van alles tussen zit met deze fantische rappers zoals adje , cho , hef , dio , en big2 . Hierbij is er ook een prachtige videoclip bij , als ik dit lied hoor heb ik al zin om 23 oktober in amsterdam te zijn. Hef heb ik sowieso al is lang willen zien en nu is het de kans om eens een show bij te wonen , en nu zeker met de andere top rappers zoals cho , adje , dio en big2. jullie zouden mij een groot plezier doen !

 8. Arne says:

  Ik vind ‘Dat Nu’ de beste hit van het album. Zowiezo met de west coast sound, die beat killt echt. Buiten de beat, zijn de lyrics echt goed, ze laten je zien dat mensen veranderen als je money hebt. Het heeft net zoals de echte NWA kritiek op de maatschappij. Het zijn natuurlijk 5 verschillende rappers maar ze vormen een superstrak geheel. Van zo’n samenwerking als dit kan de nederlandse scene alleen maar beten worden!!

 9. Optijd says:

  Tied tussen Next move en Niggas weten allang, vooral omdat ze back2back op de EP staan en dat geeft een goeie vibe clash

 10. Luca says:

  Ik vind ze allemaal echt perfect. Ik heb ze lettrlijk KAPOT geluisterd, maar als ik toch zou moeten kiezen word het “Dat Nu” puur omdat die tekst laat zien waar hun doorheen moeten. Ik vind het tof dat ik Big2 heb leren kennen door ‘SOC’ want dat was de enige die ik niet kende van deze rappers, want meeste rappers ken ik echt al super lang. Ik ben een enorm Hef fan, hij volgt me al een lange tijd op Twitter (literally freaked out when it happend) Toen 6.5 uitkwam was zelfs me tweet gebruikt op Puna wat ik echt tof vond om te zien. Cho ken ik pas sinds 2 jaar, en de rest al sinds wayback. Ik vond het geweldig toen “Straight Outta Control” uitkwam. Ik had eerder al kaartjes gekocht voor optreden van Hef in 013 maar helaas kon ik toen niet. Aangezien ik in een lastige thuis situatie zit, zou dit denk wel een goede afleiding zijn.

  – Puna keep it up!

 11. Matt says:

  Luister. Big2 heeft deze EP gekilled. Met zijn album ‘Ik Ben Twan’ kon je al zijn N.WA. invloeden horen. Je hoort zijn liefde voor de oldschool stijl en met Willem knalt hij ze new school met Opposites.
  MocroManiac liep te haten op de beat van Money in die minidocu en vervolgens zet hij de hardste verse neer in die track whaha.
  Die track Niggas weten alang is keihard. Die soort van hangmat hangend in die beat maar toch uptempo verse van iedereen is on point. Opening van D.I.O., Hef met zn oneindige chill swag en het eindigt met die back2back verse van Adje en Cho. Ze showen vooral veel liefde naar elkaar in deze track.

  Die track Niet Dichtbij is ook gwn hard omdat Big2 een verse erop dropt en de referentie naar Hail Mary van 2pac die Hef erin knalt.

  Favoriete track kan ik eigenlijk pas bepalen na ze live te hebben gehoord! Ik ga sowieso heen!

 12. Ais says:

  Ik vind “dat nu” de beste track van de ep… Ze komen daar allemaal keihard… Hoe dio zijn verse begint is echt crazy… Zou hun show wel live willen zien.. Want solo zijn de boys al sterk… Bijv hindabuilding (mocromaniac),misschien wel he (cho), op een missie (hef), hele meneer (adje) tijdmachine (dio), duif op de dam (big2). Dus denk als supergroep dat ze helemaal de tent op ze kop zetten… Ben zeer benieuwd naar de show…

 13. Danyo says:

  Next move, Waarom? Elke keer wanneer ik die pokoe hoor, maakt niet uit waar ik loop en wie ik zie, krijg ik gewoon zin om naar een meid te lopen en te vragen.. Moet je morgen werken? En ben je down voor what ever? Laten we bij mij thuis een feestje maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.