Manu: “Power to the people”

Zoals velen weten is Manu de man achter het benefietfestival ‘Don’t Forget Gaza’. Een evenement dat zich inzet tegen de blokkade om de Gazastrook heen. Een jaar na de eerste Freedom Flotilla, waarbij het schip werd aangevallen door Israëlische commando’s en een aantal opvarenden overleden, stapt Manu nu zelf aan boord van een schip. De vloot met tientallen schepen zal ook dit jaar proberen hulpgoederen te brengen naar Palestina, om zo aandacht te vragen voor de benarde situatie waarin de Palestijnen leven.

Voor het online medium Spunk schrijft Manu vanaf vandaag om de twee dagen over zijn tocht richting de Gazastrook met de Freedom Flotilla 2. Lees hieronder alvast zijn eerste stuk:

Hitler is niet dood…

…Z’n geest leeft voort in de oprichting van de staat Israël. Zo, dat is eruit! Nu maar wachten tot de zionistische lobby – dezelfde die Geert influistert – mij zal betichten van antisemitisme. Die beschuldiging is in mijn ogen dan ook gelijk de enige troef die deze apartheidsgeile groepering nog in handen heeft, in de verdediging van het door een democratische vlag gesluierd piratenschip dat sinds 1948 Israël heet.

Het volledige artikel is nu hier te lezen op Spunk.nl…

Foto: Rutger Burger | Bron: Spunk

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

23 June