‘Nederlander doodgeslagen op Mallorca, omdat hij Feyenoord supporter was’

Een 27-jarige Nederlander genaamd Carlo is zondag overleden nadat hij en zijn vrienden op het Spaanse eiland Mallorca werden aangevallen door een groep landgenoten.

Carlo was op vakantie op Mallorca, toen hij samen met vier vrienden zonder aanleiding werd aangevallen door negen jongemannen op de boulevard bij Playa de Palma. Volgens De Telegraaf zou de 27-jarige jongeman uit Waddinxveen dood zijn getrapt omdat hij een Feyenoord supporter zijn geweest en dat zouden de negen jongens niet hebben getolereerd. Carlo werd in eerste instantie opgenomen in het ziekenhuis, maar na enkele dagen overleed hij aan zijn verwondingen.

Een van de vermeende daders werd opgepakt, toen hij de sleutels van het gehuurde appartement moest inleveren. Maar de politie bevestigde maandag aan De Telegraaf dat hij inmiddels vrij is gelaten. De acht anderen zouden snel naar Nederland zijn gevlogen. De Spaanse politie zou graag willen dat de jongens worden uitgeleverd, maar het is nog maar de vraag of dat gaat gebeuren.

Verschillende aanwezigen aan de boulevard op Mallorca bevestigen dat de 27-jarige jongeman aangevallen zou zijn door Ajax-fans. Ze zouden hebben doorgehad dat er enkele supporters van Feyenoord waren, waarna ze besloten de mannen aan te vallen. De aanwezigen op het strand weten niet of Carlo inderdaad fan was van Feyenoord.