BBC ziet geen kwaad in Misstiano Penaldo bijlijn nadat Cristiano Ronaldo penalty miste

jul 09 , 11:40 NEWS
shutterstock 2480454959
De BBC heeft een verklaring gegeven naar aanleiding van de negatieve reacties die de omroep ontving na het gebruik van een opmerkelijk bijschrift tijdens een uitzending. Toen beelden werden getoond van Cristiano Ronaldo die een penalty miste op het EK in Duitsland, verscheen het bijschrift 'Misstiano Penaldo' in beeld. Dit zorgde voor veel kritiek van fans en prominente figuren uit de voetbalwereld, waaronder voormalig Engeland-aanvoerder John Terry, die het bijschrift op sociale media als een 'schande' bestempelde.
Tijdens de wedstrijd tegen Slovenië kreeg Portugal een penalty in de verlenging nadat Diogo Jota werd neergehaald. Ronaldo zag echter zijn poging gestopt worden door doelman Jan Oblak, waarna hij in tranen uitbarstte. Ondanks de tranen toonde de BBC weinig medeleven en gebruikte de omroep het bijschrift 'Misstiano Penaldo' tijdens de analyse.
De BBC verdedigde zich in een verklaring door te stellen dat het bijschrift als een onschuldige woordspeling bedoeld was, een stijl die ze vaker hanteren in hun analyses van Match Of The Day. "Het was niet de bedoeling om Cristiano Ronaldo te beledigen," aldus de omroep. Ze benadrukten dat tijdens het programma meerdere positieve opmerkingen over Ronaldo werden gemaakt. Zo prezen José Fonte, Gary Lineker en Alan Shearer de toewijding en loopbewegingen van Ronaldo, en noemden hem een van de besten ooit.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

"Op geen enkel moment waren de analisten overdreven kritisch over Ronaldo en in de context van het programma als geheel was de toon altijd respectvol naar hem toe," voegde de BBC eraan toe. De omroep erkende echter dat sommige kijkers ontevreden waren met het bijschrift en heeft de feedback doorgegeven aan het productieteam om hun werk in de toekomst te verbeteren.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39