Bergwijn verdedigt zich in interview tegen 'kromme' media: "Nu word ik in een negatief daglicht gesteld. Er is totaal niks gebeurd"

jun 24 , 11:01 NEWS
shutterstock 2210905709
Steven Bergwijn maakt deel uit van de 26-koppige selectie van Koeman die Nederland vertegenwoordigt op het EK van deze zomer. In een interview met VoetbalPrimeur vertelt de Ajacied over de goede sfeer binnen de selectie en over het feit dat hij nog geen minuten heeft gemaakt op het toernooi. Ook bijt Bergwijn van zich af aangezien hij volgens de media een ‘doodschop’ zou hebben gegeven op de training van dit weekend. Hij was het hier totaal niet mee eens en maakte een duidelijk einde aan dit gerucht: “Recht is recht en krom is krom. Er is serieus totaal niks gebeurd.”
Nederland heeft de eerste twee wedstrijden van het toernooi achter de rug en in beide wedstrijden kwam de aanvoerder van Ajax niet in actie. Aanvallende wissels zoals Frimpong, Weghorst en Malen krijgen tot nog toe van Koeman de voorkeur boven Bergwijn in het slot van de wedstrijden, waardoor hij nog op nul minuten staat. Echter voelt Bergwijn zich volledig in Duitsland en heeft hij met zijn teamgenoten een goede klik. "Er hangt een goede sfeer." De spelers brengen veel tijd met elkaar door, maar soms is er ook ruimte voor een 'dutje'. "Het verschilt. Als we een zware training hebben gehad, dan doe ik een dutje. Dat doet iedereen. Meestal komen we bij elkaar om spelletjes te spelen of wedstrijden te kijken. We kijken meestal gezellig de wedstrijden samen in de spelerslounge."
Naast de goede sfeer in de selectie van Oranje is Bergwijn ook erg te spreken over de sfeer van het Oranje-legioen. "Sowieso krijgen we dat mee. Dat is fantastisch om te zien. Het is bizar met hoeveel ze komen, door de stad lopen en in het stadion zijn. De afgelopen wedstrijden was bijna het hele stadion Oranje”, vertelt hij. De Ajacied was er op het WK van 2022 in Qatar ook bij en legt uit dat het verschil qua support erg groot is. “In Qatar was er bijna niemand. Onze families wel. Qua afstand was dat ook veel moeilijker. Dit is om de hoek. De afgelopen twee wedstrijden voelden alsof we het thuisvoordeel hadden."

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

In Qatar was Bergwijn een vaste waarde in de selectie van bondscoach Van Gaal en kwam in vier van de vijf wedstrijden in actie. Het contrast met het toernooi in Duitsland is dus groot en dat merkt Bergwijn goed. "Tuurlijk. Een speler vindt altijd dat hij moet spelen. Dat heeft iedereen hier. Het is toch minder als je niet speelt." Echter is de buitenspeler volledig klaar voor het moment dat Koeman hem nodig heeft. "Dat moet. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Het gaat om hard trainen en alles geven. Als ik erin kom, dan moet ik er klaar voor zijn. We hebben gewoon een goede groep met goede spelers op elke positie. Het is afwachten."
Volgens de aanvaller draait het om hard trainen en alles geven en dat laat Bergwijn zien op de trainingen in Wolfsburg, waar hij erg opvalt. "Het gaat lekker, zeker. Op de trainingen moet je gewoon scherp zijn. Het gaat goed hier." Echter zou hij té fanatiek zijn geweest op de training van afgelopen zaterdag en dat zou zelf hebben gezorgd voor boosheid bij Micky van de Ven, omdat hij 'te stevig het duel aanging'. Volgens Bergwijn is dit totale onzin. "Ik vind het niet erg als er dingen geschreven worden over mij, maar nu word ik in een negatief daglicht gesteld. Ook door de manier waarop het geschreven wordt. Ik weet niet welke training ze hebben gekeken. Of dat er überhaupt is gekeken. Recht is recht en krom is krom. Er is serieus totaal niks gebeurd. Ik hou niet van zulke dingen. Er hangt een goede sfeer in de groep en er is helemaal niks aan de hand."
Vervolgens benadrukt de aanvaller dat felheid en fysieke duels er soms bijhoren. "Tuurlijk kan het er soms pittig aan toegaan, maar er wordt geschreven dat ik doorga op zijn enkel. Alsof ik hem een doodschop heb gegeven. Felle duels horen erbij en als het gebeurt, gebeurt het. Dat is nu niet het geval."
Foto: Shutterstock/Mikolaj Barbanell

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 12 om 141142

Ali B veroordeeld tot 2 jaar cel voor verkrachting en poging tot verkrachting

NEWS jul 12, 12:26
schermafbeelding 2024 07 02 om 121116

Vijf redenen waarom je dit weekend bij het gratis Off The Tracks Festival moet zijn

NEWS jul 12, 15:41
schermafbeelding 2024 07 12 om 110104

Ice Spice schakelt Central Cee in voor Did It First video

MUSIC jul 12, 10:55