Rico Verhoeven barst in tranen uit terwijl hij vertelt over de band met zijn trainer: “Mijn eigen vader heb ik niet meer”

mei 06 , 10:36 NEWS
schermafbeelding 2024 04 27 om 093115
In het tv-programma Rooijakkers over de Vloer ging de presentator op bezoek bij Rico Verhoeven en vertelt de vechter openhartig over de verschillende persoonlijkheden die hij heeft binnen en buiten de ring.
"De Rico die in de ring staat, is niet de Rico die ik ben in het dagelijks leven. Maar die word ik door elke dag hard te trainen, door focus en discipline." Volgens Rico zit het verschil hem in de emoties. "In de ring ben ik gewoon keihard. Ik denk dat ik mezelf dood zou kunnen vechten. Als niemand zegt dat je moet stoppen… Zelf stoppen doe ik sowieso niet", vertelt Verhoeven. "Als de scheidsrechter zegt je kan door, dan ben ik de robot die gewoon doorgaat."
De discipline om door de pijn heen te vechten heeft hij van zijn vader en oud trainer Jos, die in 2017 overleed. "Hij was kei- en keihard", legt Verhoeven uit. "Ik heb ooit een keer mn hand gebroken, toen zag je dat één knokkel niet helemaal goed zat. Toen zei die, niet aanstellen, gaat vanzelf over. En een keer op school was iemand tegen mijn oogkas aangelopen. Dat werd een hele grote bult. Later kwamen we erachter dat mijn oogkas was gebroken. 'Nee joh, niet aanstellen. Gaat vanzelf over.' Ja daar word je wel hard van."
Over zijn huidige trainer Dennis heeft Verhoeven alleen maar mooie dingen te vertellen. Die nam de trainersrol achttien jaar geleden over van zijn vader. "We zien elkaar meer dan dat we onze levenspartners zien", vertelt Verhoeven over Dennis. "Hij hoeft maar naar me te kijken en hij weet hoe ik me voel."
"Dennis is zo belangrijk voor mij", vertelt Verhoeven emotioneel. "Want mijn eigen vader heb ik niet meer en dat gat vult dennis dan op voor mij. Bij sommige dingen in het leven denk je gewoon, had ik mijn vader maar. En dan mag ik gewoon echt heel dankbaar zijn dat Dennis er is."
Foto: Shutterstock / Cristiano Barni