Dit zijn de genomineerden voor de Edison POP 2017 in de categorie hiphop

wzgaf2fb
Op 13 februari aanstaande wordt de oudste muziekprijs in Nederland, de Edison POP weer uitgereikt. De vakkundige jury onder leiding van Ruud de Wild, worden zowel nieuwkomers als gevestigde namen onder de loep genomen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in drie genomineerden per categorie. De genomineerden zijn door de onafhankelijke jury gekozen op basis van kwaliteit en artistieke waarde en dat heeft in de categorie hiphop geleid tot de nominatie van Broederliefde met de Hard Work Pays Off 2 EP, Josylvio met zijn album Ma3seb en Rotterdam Airlines voor hun compilatiealbum Gate 16. Lees hieronder wat de jury te zeggen had over de genomineerden.

Broederliefde – Hard – Hard Work Pays Off 2
Broederliefde brak in 2016 alle records. Na jarenlang bouwen was de zege meer dan zoet. Hun gemengde sound was de popsound van 2016, hun album de zomerplaat, de ultieme triomf in een uniek succesjaar voor de nationale hiphopscene.

Josylvio – Ma3seb
Zijn debuutalbum Ma3seb stond 21 weken in de charts zonder al te veel media aandacht. Sterk debuut van een sublieme straatrapper.

Rotterdam Airlines – Gate 16
Met Gate 16 maakte nieuwkomer Rotterdam Airlines met 9 opkomende vocalisten en sterspeler Sevn Alias een aanstekelijk, divers en hitgevoelig album. Met als kers op de taart zomerhit Gass.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

15 December

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz