"Max Verstappen is de grootste Nederlandse sporter ooit. En, ja, ook groter dan Johan Cruijff"

okt 02 2023, 17:21 NEWS
schermafbeelding 2023 10 02 om 173733
Max Verstappen kan dit weekend zijn derde wereldtitel op rij halen in de Formule 1. De Nederlandse Belg die in Monaco woont is op weg om de succesvolste coureur ooit te worden en volgens Ronald Waterreus is hij nu al de grootste sporter die Nederland ooit heeft gehad.
"Net zoals u vermoedelijk, geniet ik enorm van Max," schrijft de oud-keeper van PSV in zijn column. "En dat zit 'm niet eens per se in zijn attractieve, gedurfde en vastberaden rijstijl. Mijn sympathie voor hem heeft vooral ook te maken met zijn manier van manifesteren buiten de wedstrijden. Denk dat blauwe racepak even weg en hij oogt nog steeds een beetje als de vlegel van even verderop in de straat. Het jochie dat op een achternamiddag prompt bij u aan kan komen bellen omdat hij per ongeluk een bal in de achtertuin heeft geschoten."
Waterreus prijst Verstappen voor zijn prestaties in de afgelopen vijf jaar en kijkt alvast vooruit naar de mogelijkheden die nog komen. "Zijn voorkomen van stripheld met de zachte g; het zou bijna afleiden van de status die hij in amper vijf jaar heeft opgebouwd. Met straks drie behaalde wereldtitels in een van de grootste mondiale sporten is hij groter dan Jaap Eden. Groter dan Fanny Blankers-Koen. En, ja, wat mij betreft ook groter dan Johan Cruijff. Max kan nóg drie wereldtitels pakken, desnoods nog tien of twintig, maar één conclusie staat nu al vast. Hij, die pas 26-jarige coureur met de mimiek van Kuifje, is de grootste sporter die ons land ooit heeft voortgebracht."
Als Verstappen aanstaande zaterdag zesde wordt in de sprintrace in Qatar heeft hij de drie punten binnen die hij nog nodig heeft voor het kampioenschap.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

shutterstock 2146302683

Jaar na Gelredome debacle cancelt Burna Boy zijn show in de Johan Cruijff Arena

NEWS mei 02, 15:44
schermafbeelding 2024 05 02 om 170447

Het einde van hitserie 'Cobra Kai' nadert met laatste seizoen

NEWS mei 02, 17:05
shutterstock 2346419275 2 65859bfbe960c

Andrew Tate gaat op oorlogspad en richt zijn pijlen op Juice WRLD en zijn fans: "F****** mindless"

NEWS mei 02, 16:26