Tyler, The Creator reageert uitgebreid op de kritiek van een fan

Tyler, The Creator staat erom bekend dat hij geen blad voor de mond neemt en toen hij geconfronteerd werd met een kritisch betoog van een (voormalig) fan nam hij dan ook te moeite om een uitgebreid antwoord te geven.

Tyler bracht onlangs zijn album ‘Cherry Bomb’ uit en de plaat klinkt heel anders dan zijn vorige albums. Daar is niet iedereen blij mee. Een Reddit gebruiker genaamd cokomok besloot om met de lezers van de website te delen dat hij helemaal klaar is met de rapper. Hij schrijft dat hij jarenlang groot fan is geweest van Tyler en Odd Future, maar teleurgesteld was in Cherry Bomb. Hij realiseerde zich daardoor dat hij de muziek ontgroeid was. Dat hij zich kon identificeren met Tyler z’n depressieve teksten over vast zitten in het huis met zijn oma en problemen met vrouwen. Ook noemt hij de OF frontman materialistisch en zegt hij te begrijpen waarom de andere leden van Odd Future niet meer met hem om willen gaan. Lees zijn hele verhaal hier.

Via de website Spring.me werd Tyler gewezen op het stuk en hij besloot een uitgebreide reactie te schrijven. Hij begint met het tonen van begrip voor fans die zich vastklampen aan een bepaalde periode in de carrière van een artiest, alvorens hij de kritiek punt voor punt neerhaalt. Zo zegt hij dat hij maar op drie tracks over auto’s en sieraden praat en het dus overdreven is om te zeggen dat hij het constant daar over heeft. De fan kon zich identificeren met de depressieve teksten van Tyler, maar volgens de rapper voelt hij zich niet meer zo, dus kan hij het daar ook niet over hebben. Lees het hele antwoord hier.

“dude, that was in 2011. its 2015, if he really thinks that 4 years later i would still be living on my dead grandmothers floor, and still be sad with all these amazing things happening around me, then he is stuck in 2011.”

19 June