2pac – Watch Ya Mouth & NY ’87

In de maand dat hij zijn veertigste verjaardag zou vieren en bijna 15 jaar na zijn dood, houdt 2pac de gemoederen in Hiphop weer enorm bezig. Deze maand kwamen er nieuwe geruchten rond de roofoverval uit 1994 waarbij ‘Pac vijf keer werd geraakt door kogels en werd hem nieuw leven in geblazen door Rick Ross. Vandaag verschijnen er posthuum twee nieuwe nummers van de rapper online.

Watch Yo Mouth is een disstrack gericht aan Dr. Dre, Nas en De La Soul. Uiteraard blijven de usual suspects Biggie en Puff Daddy niet buiten schot. In het nummer wil Pac de luisteraar wel duidelijk maken dat hij zich niet tegen De East Coast keert, maar zich specifiek richt op deze personen. Uit deze opmerking en gezien het feit dat Dr. Dre op het nummer genoemd wordt, lijkt het vrijwel zeker kort vóór 2pac’s dood te zijn opgenomen. Het vertrek van Dre kwam in juni 1996 naar buiten en 2pac overleed in september van dat jaar. Nas claimt dat hij en 2pac hun ruzie hebben bijgelegd tijdens de MTV Awards van 1996, drie dagen voordat 2pac werd neergeschoten.

2Pac – Watch Ya Mouth:

Naast Watch Yo Mouth verscheen ook het nummer NY ’87 op het internet. In dit nummer wordt er iets minder genuanceerd gedist en lijken de peilen wel op de hele Eastcoast gericht. Naast 2pac hoor je op het nummer ook Tha Dogg Pound en DJ Quik.

Tha Dogg Pound ft. 2Pac, DJ Quik& Deadly Threat – NY ’87:

Met het verschijnen van deze nummers lijken we weer even midden in 1997 beland, toen er vrijwel iedere maand een mixtape verscheen met nieuwe nummers van 2pac. Na zijn dood verscheen er in een tijdsbestek van enkele maanden bijna wekelijks een nieuwe bootleg mixtape. Het gros van de bootlegs kreeg de titel Makaveli met een oplopend nummer. De serie bootlegs liep van Makaveli 2 tot zeker 17. Naar verluidt nam 2Pac in zijn actieve carriere zo’n 1000 nummers op. Tot zijn dood bracht de rapper 5 albums uit, na zijn dood verschenen er 9.

29 June