De genomineerden voor de Edison POP 2016 in de categorie hiphop zijn…

edisons-pop-logo-2016

Op 21 maart aanstaande wordt de oudste muziekprijs in Nederland, de Edison POP weer uitgereikt. De vakkundige jury onder leiding van schrijver/presentator Leon Verdonschot, worden zowel nieuwkomers als gevestigde namen onder de loep genomen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in drie genomineerden per categorie. De genomineerden zijn door de onafhankelijke jury gekozen op basis van kwaliteit en artistieke waarde en dat heeft in de categorie hiphop geleid tot de nominatie van Fresku met zijn album Nooit Meer Terug, New Wave en Sef met zijn tweede album In Kleur. Hieronder kun je lezen wat de jury over de genomineerden te zeggen had.

Fresku – Nooit Meer Terug
Op zijn derde album Nooit Meer Terug behandelt de Eindhovense rapper Fresku ongein en serieuze zaken met even veel inzet en spitsvondigheid. Als schrijver discrimineert hij niet tussen intellect en emotie. Samen met zijn vaste producer en klankbord Teemong smeedt hij er tracks van die hun sporen achterlaten.

New Wave – New Wave
Stop een stuk of twintig jonge rappers en producers op een winters Waddeneiland en niet veel later rolt daar een hiphop-album uit met zeker zeven grote hits (waaronder één nummer-1-hit) dat streamingrecords verpulvert en elf maanden later de Popprijs wint. Zo simpel is het natuurlijk niet, en toch is dat precies wat er gebeurde.

Sef – In Kleur
De Amsterdamse rapper Sef nam de tijd voor zijn tweede solo-album, en dat hoor je. Of het nou een pakkende knaller als ‘Wakker’ is of een gevoelige meezinger als ‘Toch Houdt Ze Van Mij’. In Kleur weerspiegelt het spectrum van Sefs muzikale veelzijdigheid tot de laatste pixel.
 

1 February

X