Deze tien rapnummers bevatten allemaal een sample van de gisteravond overleden Prince

prince
Gisteren kwam het schokkende nieuws naar buiten dat de legendarische zanger Prince op 57-jarige leeftijd was komen te overlijden. Hij werd gevonden in zijn thuisstudio en over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Wat wel bekend is, is dat Prince één van de meest invloedrijke artiesten aller tijden is geweest. In elk genre zijn covers en samples te vinden van de artiest. Als eerbetoon aan de zanger zetten we tien tracks op een rijtje die een sample van Prince bevatten.

Jay Z en Beyonce maakten in 2002 een remake van 2Pac’s Me and My Girlfriend. Beide tracks sampleden het nummer If I Was Your Girlfriend (1987).

Niet alleen Me & My Girlfriend, maar ook I Get Around van 2Pac bevatte een Prince sample. Deze keer ging het om de track The Ladder (1985).

Pac was schijnbaar groot fan van Prince, want ook voor één van de laatste clips die hij opnam, To Live & Die In LA, werd de zanger gesampled. De sample die gebruikt werd kwam van Do Me, Baby (1981).

In 2003 verscheen de opvolger van 03 Bonnie & Clyde van Jay Z in de vorm van Excuse me Miss. Pharrel gebruikte voor de beat een sample van Walk Don’t Walk (1991) van Prince.

DJ Toomp gebruikte een sample van het nummer It’s Gonna Be Lonely (1979) voor de track Big Brother van Kanye West.

Op Watch The Throne samplede Swizz Beatz het nummer When We’re Dancing Close and Slow (1979) in Welcome to the Jungle.

In 1989 verscheen het debuutalbum van Eazy-E met de single Eazy Duz-It. Op die single samplede Dr. Dre Let’s Go Crazy (1984) van Prince and the Revolution.

Eind 1999 bracht Bad Boy het derde album van The Notorious B.I.G uit. Op het album stond het nummer Would You Die For Me met Lil Kim & Puff Daddy. De track bevat een sample van één van Prince’s grootste hits Kiss (1986).

LL Cool J z’n carrière begon met de release van zijn debuutalbum Radio. De plaat werd volledig geproduceerd door Rick Rubin, die in het nummer Dangerous een sample gebruikte van Irresistible Bitch (1983).

In 1984 bracht Prince de track Darling Nikki uit en Nicki Minaj zou Nicki Minaj niet zijn als ze geen sample daarvan zou gebruiken. Dit deed ze op de track Blow Ya Mind van haar album Pink Friday.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

22 April

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.