Jay Z en Will Smith zijn bezig met een korte serie over de moord op Emmett Till voor HBO

TV producer Aaron Kaplan heeft Jay Z en Will Smith weten te strikken om mee te werken aan een korte serie op de raciale moord op de tiener Emmett Till. De serie zal voor HBO zijn en heeft nog geen datum, aangezien ze nog een schrijver moeten zoeken. Voor Jay Z en Will Smith zal dit niet de eerste keer zijn dat ze samenwerken aan een filmproject, aangezien ze vorig jaar ook de succesvolle remake van ‘Annie’ hebben uitgebracht. Lees hieronder meer over de moord Emmett Till.

In 1955 werd de 14 jarige Emmett Till tijdens een korte vakantie bij zijn oom in Money, Mississippi vermoord door twee blanke mannen, vanwege het feit dat hij vermoedelijk had geflirt met diens vrouw. Emmett deed boodschappen in een lokale supermarkt en sprak daar kort met Carolyn Bryant. Haar man Roy vond dit ongepast en ging samen met zijn halfbroer J.W. Milam de tiener opzoeken bij zijn oom. Vervolgens hebben ze hem gekidnapt, mishandeld, verminkt en door zijn hoofd geschoten.

Drie dagen later werd zijn lichaam gevonden en terug gestuurd naar zijn moeder in Chicago. Zijn moeder wilde een publieke begravenis, waarbij de kist open moest zijn, om iedereen in de wereld te laten zien hoeveel haar zoon geleden heeft voor zijn onterechte dood.

De moordenaars gingen vrijuit en werden niet meer vervolgd voor kidnapping en moord, aangezien ze beschermd werden door ‘double jeapordy’ wetgeving, waarbij je niet twee keer veroordeeld kan worden voor een zaak. Hierdoor riskeerde ze niks en gaven ze in een interview met Look magazine toe dat ze de moord hadden gepleegd, maar in hun ogen niks verkeerd hadden gedaan.

26 July