Je favoriete rappers in de reclamewereld

Rappen is natuurlijk een fantastische hobby, nog leuker is het als je van je hobby je beroep kunt maken. De Nederlandse scène is echter een kleine wereld en je zult als rapper enorm hard moeten zwoegen, wil je er langdurig van kunnen leven. Daarom zie je dat Nederlandse rappers ook in andere takken een slag proberen te slaan. Eén van die takken is de reclamewereld. Wij maakten een rijtje van Nederlandse rappers die een rol speelden in reclamespotjes.

Ali B – T-Mobile
Ali B is één van de bekendste rappers die we op tv zien. Hij schijnt altijd beste vrienden te zijn met T-Mobile en strijdt voor betere abonnementen voor de klanten. Hij bleek zelfs zo populair dat hij meerdere reclames voor het bedrijf opnam.

Ali B – Douwe Egberts
Alsof het bij één bedrijf nog niet genoeg was. Eerder deed Ali B namelijk ook nog een spotje voor Douwe Egberts.

Mr. Polska – Pro Rail
Mr. Polska was al niet onbekend voor de reclamewereld. Hij pakte het eerder wat serieuzer aan met een veiligheidscampagne. Daarin waarschuwt hij voor het te vroeg oversteken bij spoorwegovergangen.

Ronnie Flex – Hi
Opkomende rappers worden ook direct ingezet. Hi werkte samen met Ronnie Flex waarin hij zijn track ‘Pocahontas’ primeurde. Ook werd er een interactieve app bij de reclame gemaakt.

Jebroer, Mr. Polska & Skinto – Doritos Jacked
Ondanks dat Ronnie ook het refrein zong van ‘Hoesten Als Bejaarden’ met Jebroer, Mr. Polska en Skinto, ging de strijd tussen de laatste drie. Tijdens de Doritos Jacked Street Race werd er een wedstrijd gereden tussen Jebroer, Mr. Polska en Skinto, tevens ook de winnaar.

Gino Pietermaai – Doritos Jacked
Dit waren niet de eerste rappers die de handen ineen sloten met Doritos. Gino Pietermaai scheurde namelijk eerder in zijn auto door meerdere reclames van het chipsmerk.

Gino Pietermaai, FS Green & Bokoesam – Doe de 360
Ook hij hield het niet bij één reclamespotje. Samen met FS Green en Bokoesam motiveerde hij kinderen om meer te bewegen tijdens de ‘Doe de 360’ campagne.

Dio – KWF Kankerbestrijding
Zoals Gino, FS Green en Bokoesam voor meer beweging streden, ging Dio voor de schonere longen. Hij is namelijk anti-roken. De gezondheid kwam voor bij deze rappers.

Willie Wartaal – Ja of Nee
Voor als jij gezond was en iemand anders niet, kwam Willie Wartaal op zijn pony het veld in rijden om ‘Ja’ te zeggen op orgaandonor worden.

Faberyayo – Domino’s
Een ongezond hapje tussendoor kan ook geen kwaad. Faberyayo maakte een serenade voor de pizza met beenham van Domino’s.

Faberyayo – LG
Serieuze commercials zijn voor Yayo ook geen probleem. In een ongemakkelijke houding in de huiskamer presenteert hij namelijk een nieuwe telefoon van LG.

Lange Frans – Lancyr
Voor de meest serieuze bedrijven zoals verzekeringsmaatschappijen wordt Lange Frans ingezet. Althans, zijn stem.

Kempi – BigBanger XXL
Voor de zelfverzekerde mannen is er de reclame van de BigBanger XXL condooms. Daarin vertelt Kempi de goede ervaringen die hij heeft beleefd.

Gers Pardoel, Dio, Sef MC Fit – Gay-Straight Alliance
Behalve over seks, spreken rappers ook over seksualiteit. Gers Pardoel, Dio, Sef en MC Fit staan sterk in de campagne tegen het discrimineren van de homogemeenschap.

Yes-R – Nederland Veilig
En mocht het allemaal nog niet duidelijk zijn, dan staat Yes-R samen met Baantjer paraat in de reclame tegen zinloos geweld.

28 January