Jiggy Djé focust weer op creatief zijn

Het gaat goed met Jiggy Djé en ja, het gaat ook goed met zijn album Het Grote Plaatje. Maar wanneer het uitkomt, dat weet hij nog steeds niet. De timing moet goed zijn, en hij is druk. “We hebben net de plaat van Kraantje gehad, dus ik heb mezelf daardoor een beetje in de wacht gezet.”

“Het album is gewoon compleet af, maar dat is het in alle eerlijkheid al een tijdje”, vertelt hij over zijn eigen plaat. “Maar zoals mensen denk ik wel begrijpen, heb ik het een en ander om handen gehad.” En dat werpt zijn vruchten af, want het debuutalbum van Kraantje Pappie – dat 20 januari verscheen – wordt goed ontvangen en al even goed verkocht. Of Jiggy dat verwacht had? “Steeds dichter naar de release toe verwachtte ik dat wel ja”, reageert hij. “Ik heb hem natuurlijk bij het label gehaald, dus had er ook wel vertrouwen in dat hij iets zou kunnen gaan doen. Vooral het afgelopen jaar merkte ik dat hij zich als persoon steeds meer ontwikkelde in iets eigens. Dan krijg je steeds meer vertrouwen. Eigenlijk de laatste missende link was de situatie die we nu hebben met het label.”

Met dat laatste doelt de baas van Noah’s Ark op de samenwerking die zijn label aanging met concurrent Top Notch, iets waar hij dus ook druk mee is geweest. Het kersverse Crane is daar pas de eerste vrucht van, maar nu al merkt Jiggy dat het een juiste keuze was om met deze “grote broer” in zee te gaan. “Ik merk vooral goed hoe dingen nu opgepikt worden. Zodra blijkt dat iets werkt, worden er meteen dingen bedacht die we ook zouden kunnen proberen. Er wordt gewoon heel creatief omgesprongen met de mogelijkheden, en dat is iets waar ik heel enthousiast van word. Zelf zet ik mij voor de volle 100 procent in en dan is het fijn dat op alle fronten er door iedereen nu spijkers met koppen worden geslagen.”

Klinkt goed, maar wat heeft de gemiddelde Noah’s Ark-fan er nou eigenlijk aan dat de handen ineengeslagen zijn met Top Notch? “De meerwaarde voor mensen die Noah’s Ark een warm hart toedragen, is dat het Noah’s Ark-product nog sterker gaat worden. Dat het verder gaat groeien. We werken nog steeds op dezelfde manier, alleen heb je nu een grote broer die jou het een en ander kan leren over wat je aan het doen bent. Je hoeft niet constant opnieuw het wiel uit te vinden. In deze hele korte tijd zie ik al dat het heel goed werkt. Ik wil bijvoorbeeld graag weer dingen met Spacekees gaan doen, bullshit-filmpjes, geinige dingen. Nu er meer structuur is in organisatie komt daar meer ruimte voor. Daardoor is de situatie nu echt een droom, ik kan me meer gaan focussen op het creatieve.”

Dus met Het Grote Plaatje gaat het helemaal goed komen, maar wanneer precies is nog onduidelijk. Wel voor de zomer? “Natuurlijk is mijn album er sowieso voor de zomer”, reageert de rapper. “Er zijn mensen die hem besteld hebben, dus het gaat niet heel lang meer duren. Maar de timing moet wel goed zijn. Het album van Kraantje lag er ook al lang. Ik wil gewoon niet dat als je ergens anderhalf jaar aan gewerkt hebt, het stilvalt als zoiets uitkomt. Het pakt nu goed uit bij Kraantje en ik zou graag dezelfde voorwaarden proberen te creëren voor Kees, Turk, Hef en mezelf. En bij eventuele nieuwe artiesten. Dat staat helemaal los van geld verdienen of whatever, ik wil gewoon op de juiste manier bezig blijven met toffe shit maken.”

Artikel door Edwin van Dalen | Foto’s van Ali Mousavi

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

1 February

1 comment

One response to “Slim Kofi – Let Me Take You To Africa ft. Kevcody (prod. YR$ TRLY)”

  1. Chief Beef says:

    Respect voor haar verhaal maar ik vraag me af of het nog wel hip hop genoemd mag worden als het zo aritmisch is. Misschien word ik oud, dat kan ook. 🙄

Leave a Reply

Your email address will not be published.