JoeyAK reageert op het nieuws dat hij gezocht wordt voor poging tot moord in Suriname: “Corrupte bende”Zojuist is het nieuws naar buiten gekomen dat JoeyAK gezocht wordt in Suriname. Hij wordt momenteel verdacht van poging tot moord, poging tot doodslag, poging zware mishandeling met voorbedachten rade, poging tot zware mishandeling, deelneming aan een criminele organisatie, vernieling en overtreding van de Vuurwapenwet.

De rapper uit Holendrecht heeft inmiddels op Instagram gereageerd op de zaak. Hij lijkt niet echt onder de indruk en poseert met een glas wijn en de tekst: “Een vieze corrupte bende🤮🤮”

AK is momenteel onder voorwaarden vrij terwijl het hoger beroep in zijn zaak hier in Nederland nog afwacht. Hij werd veroordeeld voor het ontvoeren van een vrouw, geweldpleging en witwassen. Hij mag het hoger beroep in vrijheid afwachten, maar mag in bepaalde delen van Amsterdam niet komen. Hij is bijvoorbeeld niet welkom in Noord, Zuidoost en West.

Tegen Het Parool reageerde de advocaat van JoeyAK, Jan-Hein Kuijpers, op het opsporingsbericht en liet hij weten dat de geruchten al in Suriname de ronde deden over een schietpartij, maar dat JoeyAK hier niets mee te maken heeft gehad. “De geruchten ten aanzien van hem zijn onjuist. Wellicht komen ze voort uit de crisis die daar heerst, afgezet tegen de portemonnee van Joey. Joey handelt in muzikale hits, niet in gewelddadige.”

Volgens de advocaat is JoeyAK bereidt zich te melden bij de Nederlandse politie.

Check zijn reactie hieronder.