Kwartfinalisten Grote Prijs van Nederland bekendgemaakt

GPNL2013_liggend(671x100)

Na zes dagen van overleg heeft de jury van de Grote Prijs een beslissing genomen over de kwartfinalisten van 2013. Van de honderden aanmeldingen die dit jaar zijn binnengekomen, zijn per categorie 36 acts geselecteerd voor de kwartfinales. Zowel de jury als het publiek hadden een stem in de uiteindelijke selectie van kandidaten.

In de categorie hiphop zijn dit Aangeschoten Wild, Aaumffie, Amenti+, Berry, Brandwerk, Daan Rijkers, De Rus & Schoppenheer, DeFact & Overleef, Drerrie United, E Royal & the Kingsz, GekkeMac, Heavy, Hiphoop, Hofbuskers, Insayno, Jay Colin, JeneverJongens, Jonna Fraser, Josbros, Juan Calderon, Junior Neph, Kid de Blits, Letterlijk en Figuurlijk, Loodzwaar, Mc JaJa, Merixxx & RaY, Mitchell Young, Mongoose, Problem Child, Red Ribbon Army, Roberto Tan, Roy Kable, Simon, Skere Heren, Steven Gilbers en ZaCairo.

Vanaf 30 augustus zullen de kwartfinalisten zich op de landelijke poppodia presenteren. De jury, bestaande uit Akwasi (Zwart Licht), Gaetan van de Sande (Gaetan Consultancy) en MC Fit (Flinke Namen), zal na afloop van de kwartfinales samen met het publiek de acts kiezen die door mogen naar de halve finales van de Grote Prijs.

6 August